Zimski sportovi

Održan paralelni slalom, najbolji slalomaš i slalomašica ostali bez pobjeda

Jan Šneler • utorak, 01.01.2019.
Održan paralelni slalom, najbolji slalomaš i slalomašica ostali bez pobjeda
Foto: EPA

Na prvom paralelnom slalomu održanom ove sezone u norveškom Oslu, pobjedu su odnijeli slovačka skijašica Petra Vlhova i Austrijanac Marco Schwarz...

Završen je i prvi ovosezonski paralelni slalom, a pobjedu nisu odnijeli najbolji slalomaš i slalomašica svijeta. U konkurenciji skijašica, pobjedu u Oslu je odnijela Petra Vlhova koja je u finalu bila bolja od Mikaele Shiffrin, uvjerljivo najbolje skijašice današnjice.

U borbi za treće mjesto, Wendy Holdener slavila je ispred Anne Swenn Larsson. Vrlhova je već dva puta gubila u finalu od Shiffrin i ovo joj je prva pobjeda na paralelnom slalomu.

U muškoj konkurenciji slavio je Marco Schwarz koji je u finalu bio bolji od Davea Rydinga. Britanac je u četvrtfinalu izbacio Marcela Hirschera koji nije završio drugu vožnju. Na trećem mjestu završio je Ramon Zenhausern koji je bio bolji od Andre Myhrera koji također nije uspio završiti drugu vožnju.

Nakon paralelnog slaloma u Norveškoj, Svjetski kup odlazi prema glavnom gradu Hrvatske. U subotu, 5. siječnja od 13 sati počinje prva vožnja za skijašice, dok će u nedjelju od 12.15 na start izaći najbolji slalomaši.

Svjetski kup, Oslo, paralelni slalom (ž):
1. Petra Vlhova (SVK)
2. Mikaela Shiffrin (SAD)
3. Wendy Holdener (ŠVI)
4. Anna Swenn Larsson (ŠVE)
...

Svjetski kup, Oslo, paralelni slalom (m):
1. Marco Schwarz (AUT)
2. Dave Ryding (VB)
3. Ramon Zehaeusern (ŠVI)
4. Andre Myhrer (ŠVE)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!