Tenis

Sjajan start za Đokovića, Wawrinka slavio u meču dana, podbacili Goffin i Thiem

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2019.
Sjajan start za Đokovića, Wawrinka slavio u meču dana, podbacili Goffin i Thiem
Foto: EPA

Okončano je prvo kolo na turniru u Dohi, a neočekivane poraze upisali su Dominic Thiem i David Goffin. Odličan start sezone imaju Novak Đoković i Stan Wawrinka...

Najveće iznenađenje prvog kola u Dohi priredio je Ričardas Berankis koji je svladao Davida Goffina. Berankis je tako upisao još jednu pobjedu protiv Goffina (svladao ga je dva puta prije šest godina), a u glavni turnir ušao je kroz kvalifikacije i to pobjedama protiv Dennisa Novaka i Paola Lorenzija u dva seta.

U meču dana sastali su se partneri u konkurenciji parova Stan Wawrinka i Karen Hačanov, a uspješniji je bio Švicarac koji je odnio pobjedu sa 7:6, 6:4. "Odličan meč, odigrao sam na jako visokoj razini iako sam više od godine dana bio daleko od toga. Radio sam jako dobro, dovoljno kvalitetno da znam kako će mi se taj rad prije ili poslije isplatiti", zadovoljno je zvučao Wawrinka.

Problema nije bilo za Marca Cecchinata koji je sa 6:4, 6:2 bio bolji od Sergija Stahovskog. Cecchinato je odradio dobar posao, nije dozvolio kvalifikantu da ga uvede u probleme i na dobar način ušao je u novu sezonu.

Najlakši posao imao je Novak Đoković koji je za samo 55 minuta izbacio Damira Džumhura. Tenisač iz BiH uhvatio je samo tri gema i nije imao nikakve šanse. "Sjajno je ponovno biti na terenu, a otvoriti sezonu na ovakav način samo me dodatno puni samopouzdanjem", istaknuo je Đoković.

I drugi srpski tenisač bio je uspješan, Dušan Lajović svladao je u dva seta Adriana Mannarina. Njemu je za pobjedu ipak trebalo dosta više vremena, ali je ipak slavio i drugi put u njihovim međusobnim dvobojima.

Neočekivani poraz upisao je Dominic Thiem koji je sa 6:3, 7:5 zaustavljen od Pierre-Huguesa Herberta. Francuz je prilično neugodan na ovakvoj podlozi dok je Thiem ipak igrač koji preferira nešto sporiju podlogu stoga ovo i nije neka senzacija.

ATP Doha, prvo kolo:
Ričardas Berankis (Litva, Q) - David Goffin (Belgija, 6) 3:6, 6:4, 7:6(4)
Guido Pella (Argentina) - Cem Ilkel (Turska, WC) 7:6(1), 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska) - Karen Hačanov (Rusija, 3) 7:6(7), 6:4
Marton Fucsovics (Mađarska) - Marius Copil (Rumunjska) 6:3, 6:2
Marco Cecchinato (Italija, 4) - Sergij Stahovski (Ukrajina, Q) 6:4, 6:2
Novak Đoković (Srbija, 1) - Damir Džumhur (BiH) 6:1, 6:2
Dušan Lajović (Srbija) - Adrian Mannarino (Francuska) 6:3, 7:6(5)
Pierre-Hugues Herbert (Francuska) - Dominic Thiem (Austrija, 2) 6:3, 7:5
Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska, Q) - Mubarak Shannan Zayid (Katar, WC) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!