Košarka

Cedevita Top 16 otvara protiv Andorre, pobjeda donosi više od dva boda

Jan Šneler • srijeda, 02.01.2019.
Cedevita Top 16 otvara protiv Andorre, pobjeda donosi više od dva boda
Foto: FaH

U prvom kolu Top 16 faze Eurokupa, košarkaši Cedevite ugostit će MoraBanc Andorru. Riječ je o vrlo dobroj momčadi, no hrvatski prvak mora ići na pobjedu ako želi zadržati šanse za prolaz dalje...

Odmora za košarkaše Cedevite nije bilo na pretek. Već drugi dan nove 2019. godine očekuje ih susret prvog kola Top 16 faze Eurokupa. Protivnik će biti MoraBanc Andorra, trenutno 11. momčad španjolske ACB lige. Ta pozicija ne smije zavarati da se radi o prosječnoj momčadi i Cedevita mora vrlo ozbiljno shvatiti ovaj susret.

Pobjeda u današnjoj utakmici nosi puno više od dva boda. Skupina u kojoj se nalazi Cedevita je teška (tu su još Unics i Zenit) te je svaki osvojeni bod na domaćem terenu važan. Nakon ovog susreta, Cedevitu očekuju dva gostovanja u Rusiji i stoga je važno da se krene dobro od samog starta.

Sudeći prema izjavama, u Cedeviti su spremni na sve, u dobroj su formi i žele u Eurokupu napraviti pomak i ući u četvrtfinale. Prošle sezone rezultat u Top 16 nije bio na željenoj razini (svih šest poraza), ali Cedevita danas izgleda puno spremnije i kompaktnije.

"Andorra je jako dobra ekipa. Igraju vrlo brzo, imaju dobru kombinatoriku, pogotovo vanjskih igrača. Ono što nam malo ide u prilog je to da nemaju toliko unutarnje igre, gdje smo mi ipak malo deficitarni. Čeka nas zahtjevna utakmica gdje prije svega moramo odgovoriti u trkačkom dijelu da zaustavimo njihovu tranziciju i te jako dobre brze kretnje u napadu i, ako ih svedemo pet na pet, mislim da su nam onda šanse puno veće", rekao je za službene stranice kluba trener Slaven Rimac.

Utakmica počinje u 19 sati u Dvorani II Doma sportova.

Eurokup, Top 16, 1. kolo:
Cedevita - MoraBanc Andorra (19.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!