Tenis

Ivo Karlović sredio i Rusa za ulazak u četvrtfinale turnira u Indiji

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2019.
Ivo Karlović sredio i Rusa za ulazak u četvrtfinale turnira u Indiji
Foto: FaH

Nakon mladog Kanađanina, na red je došao iskusniji Rus. No to Karloviću nije predstavljalo problem, Evgenij Donskoj prošao je identično kao i Felix Auger-Aliassime...

Mladi Kanađanin Felix Auger-Aliassime svladan je u prvom kolu sa 6:4, 7:5, a identičnim rezultatom Ivo Karlović svladao je i u drugom kolu Evgenija Donskoja.

Iako su obojica, svaki na svoj način, neugodni protivnici, Karlović ih je uspješno apsolvirao i još uvijek protivnicima nije dopustio niti jednu break priliku u dva meča.

Donskoj je bio apsolutno nemoćan na reternu, protiv prvog servisa osvojio je pet poena, a protiv drugog samo dva i to oba su bile dvostruke servis pogreške. Karlović je pogodio 17 aseva i osvojio čak 87 posto poena na svom servisu.

Prvi set uzeo je sa 6:4 zahvaljujući breaku već u trećem gemu kada je od 30:0 došao do break lopte i odmah ju je realizirao.

U drugom setu propuštao je break prilike u prvom i petom gemu, no zato je kod 5:5 došao do 30:40 i oduzeo servis Donskoju nakon čega je dobro odradio posao na servisu za meč.

U četvrtfinalu igrat će protiv boljeg iz meča između Ernestsa Gulbisa i Hyeona Chunga.

ATP Pune, osmina finala:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Evgenij Donskoj (Rusija) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!