Tenis

Mlada Kineskinja propustila veliku šansu za pobjedu karijere, Sabalenka rutinski ide dalje

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.01.2019.
Mlada Kineskinja propustila veliku šansu za pobjedu karijere, Sabalenka rutinski ide dalje
Foto: EPA

Odigrana su četiri susreta drugog kola na WTA turniru u Shenzhenu, a na pragu senzacije bila je mlada Kineskinja Xinyu Wang koja je na kraju ipak predala meč Mariji Šarapovoj...

Prva nositeljica turnira u Shenzhenu Arina Sabalenka dobro je odradila zadatak u drugom kolu Shenzhena. Igrala je protiv Ekaterine Aleksandrove i svladala ju je s dva puta po 6:3 u meču koji ke u oba seta odlučen u završnici. Tu je Sabalenka bila mirnija i znala je dovršiti posao.

Kineskinja Yafan Wang u tri seta bila je bolja od Ons Jabeur. Nakon sjajnog završetka prošle sezone, Jabeur je dobro otvorila i novu, ali ovdje je nakon osvajanja prvog seta ipak pala i na kraju upisala poraz.

Preokretom je do pobjede došla i Monica Niculescu koja je eliminirala Kristynu Pliškovu. Ovdje je Čehinja uzela prvi set sa 7:2 u 13. igri, a nakon toga je sve bilo u znaku Niculescu koja je preokretom otišla do četvrtfinala.

Maria Šarapova bila je u vrlo neugodnoj situaciji, gubila je 7:6, 2:0 protiv kineske tinejdžerke, ali Wang se ozlijedila, Šarapova nanizala pet gemova i Kineskinja je morala predati. Šarapova ju je tješila nakon meča, ali Wang je bila svjesna kakvu je priliku propustila.

WTA Shenzhen, drugo kolo:
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija) 6:3, 6:3
Yafan Wang (Kina) - Ons Jabeur (Tunis) 3:6, 6:4, 6:4
Monica Niculescu (Rumunjska) - Kristyna Pliškova (Češka) 6:7(2), 6:3, 6:4
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Xinyu Wang (Kina) 6:7(4), 5:2 predaja Wang

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!