Rukomet

[Vijesti.hr] Červar: "Realan cilj su nam Olimpijske igre, a od navijača očekujem pravi vjetar u leđa"

Branimir Korać • četvrtak, 03.01.2019.
[Vijesti.hr] Červar: "Realan cilj su nam Olimpijske igre, a od navijača očekujem pravi vjetar u leđa"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču odrađuje završnu fazu priprema uoči svjetske smotre u Danskoj i Njemačkoj. Na 26. Svjetskom rukometnom prvenstvu izabranici Line Červara igrat će u zahtjevnoj skupini s Islandom, Španjolskom, Makedonijom, Bahreinom i Japanom.

Drugi krug je imperativ, sve više od toga bio bi ogroman uspjeh. Svjestan je toga i izbornik Červar, koji ovog puta pokušava objektivno sagledati situaciju. Iako bismo svi voljeli da se ponovi ta davna 2003. godina, Lino kaže - primarni cilj je izboriti Olimpijske igre, a posljednja stvar koja treba ovoj vrlo pomlađenoj reprezentaciji je velik pritisak.

"Moramo se pomiriti s time da ovog puta ne možemo reći da smo glavni kandidati za bilo što. Nama je cilj otići na Olimpijske igre", rekao je Červar u razgovoru za Vijesti.hr.

U prijevodu, Hrvatska mora biti među sedam najbolje plasiranih reprezentacija na turniru. S obzirom na naš renome, čini se kao izvediva opcija, možda čak i lako ostvariva. No naš izbornik upozorava - rukomet nikad nije bio izjednačeniji što se tiče kvalitete.

"Gledajte, samo u Europi postoji barem 10, 12 reprezentacija koje mogu dobiti jedna drugu. Bit će ovo malo drukčije Svjetsko prvenstvo, velika borba za mjesta i pozicije. Razlika u kvaliteti reprezentacija se u posljendjih par godina strašno smanjila. Gledajte na primjeru Slovenije, bila je treća na svijetu u Francuskoj, a sad je nema na Svjetskom prvenstvu. A ako želi ići na Olimpijske igre, mora biti prvak Europe! Strašan je pritisak i svatko traži svoje mjesto pod suncem i već sada gleda prema Tokiju."

Ostatak intervjua pročitajte na Vijesti.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!