Rukomet

Prvi hrvatski protivnik poražen od Norvežana, oslabljena Danska pregazila Mađarsku

Mihaela Bradovski • petak, 04.01.2019.
Prvi hrvatski protivnik poražen od Norvežana, oslabljena Danska pregazila Mađarsku
Foto: FaH

Reprezentacije su u završnoj fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u rukometu i odrađuju prijateljske utakmice, a neki od hrvatskih protivnika tijekom četvrtka bili su u akciji...

Norveška je obećavajuće odradila prvu utakmicu na pripremama za Svjetsko prvenstvo te je na turniru u Oslu svladala Island s 31:25. Norvežani su igrali bez ozlijeđenih i bolesnih Christiana O'Sullivana, Gorana Johannessena, Kenta Robina Tonnesena i Kristiana Bjornsena, posljednji je zbog streptokoka na antibioticima, no i bez njih su Norvežani dominirali.

Domaćin se odvojio sredinom prvog poluvremena kada je stvari u svoje ruke uzeo Torbjorn Bergerud koji je ušao u seriju obrana i poveo Norvešku do vodstva 12:8, a na poluvrijeme domaćin je odnio vodstvo 12:8, ali i osam izgubljenih lopti. U drugom dijelu Island se držao negdje do sredine kada je ponovno Bergerud počeo zaustavljati islandske pokušaje u serijama i tu se Norveška u potpunosti odvojila.

"Jako me zanimalo kako će tijelo izdržati 60 minuta na parketu i mislim da je sve prošlo u redu. Bilo je manjih oscilacija, ali srećom imali smo raspoložene Torbjorna i Sandera", istaknuo je Bjarte Myrhol koji nije na sto posto zbog problema s ozljedama ove sezone.

Uz odličnog Bergeruda, vrlo dobro odigrao je i Sander Sagosen koji je postigao osam golova dok je Myrhol dodao pet. Kod prvog hrvatskog protivnika na SP-u Olafur Gudmundsson i Gisli Kristjansson postigli su po četiri gola. U drugom susretu turnira u Oslu Brazil je svladao Nizozemsku 35:32.

Danci su rutinski odradili posao protiv Mađara i pokazali zašto su veliki kandidati za zlato. Slavili su s ogromnih 33:19 iako su igrali bez Mikkela Hansena, Henrika Tofta i Hansa Lindberga, a raspoloženi Jannick Green stajao je na vratima umjesto Landina.

Mađarska nije pružila nikakav otpor, Danci su briljirali i od početka stvarali ogromnu razliku. Tek nakon sedam minuta Mađari su došli do prvog gola i tu su smanjili na 5:1 i do kraja susreta Danci su samo potvrđivali koliko su bolji protivnik.

"U prvom poluvremenu bili smo jako loši u obrani i Danska je tečnom igrom lakoćom dolazila do golova. Mi smo bili slabi, umorni dok je Danska izgledala puno svježije. Početkom drugog dijela malo smo se podigli, ali završnica je opet pripala našem protivniku, Isprobali smo puno toga i u obrani i u napadu, moramo popraviti našu igru i vratiti energiju", kaže izbornik Istvan Csoknyai.

Dance su predvodili Nikolaj Markussen sa šest golova te s po pet Rasmus Lauge i Nikolaj Oris. Kod Mađara Mate Lekai zabio je dva gola.

Španjolci su vrlo visoko slavili protiv skromne Saudijske Arabije s 42:25. Ovaj dvoboj dobro je došao Španjolskoj da se rastrči i raspuca, Saudijska Arabija je prilično skroman protivnik i to se itekako vidjelo u ovom dvoboju. Odnijela je Španjolska visoku pobjedu uz devet golova Angela Fernandeza i sedam Ferrana Solea.

Pripremne utakmice:
Norveška - Island 31:25
Nizozemska - Brazil 32:35
Danska - Mađarska 33:19
Španjolska - Saudijska Arabija 42:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!