Tenis

Tsonga nastavlja s dobrim nastupima u novoj sezoni, Medvedev izbacio Raonića

Petar Jenjić • petak, 04.01.2019.
Tsonga nastavlja s dobrim nastupima u novoj sezoni, Medvedev izbacio Raonića
Foto: EPA

Odigrana su još dva četvrtfinalna meča u australskom Brisbaneu, a do pobjeda su stigli Daniil Medvedev i Jo-Wilfried Tsonga...

Rus Daniil Medvedev izborio je polufinale Brisbanea pobjedom u tri seta protiv pobjednika iz 2016. godine Miloša Raonića. Do druge pobjede u drugom međusobnom dvoboju stigao je sa 6:7, 6:3, 6:4 nakon nešto više od dva sata igre.

Nije bilo breakova u prvom setu, a najbliže jednom bio je Raonić koji je pri vodstvu 5:4 vodio i 0:40 na servi protivnika. S tri as servisa Medvedev je izvukao gem i uspio izboriti tie-break, međutim, u 13. je igri dobio tek dva poena.

Odmah na otvaranju drugog seta ruski je tenisač došao do breaka kojeg je uspio sačuvati do kraja. I u posljednjem setu vidjeli smo samo jedan break kada je Medvedev poveo sa 5:4, a nakon toga mirnim servisom zaključio meč u svoju korist. Dodajmo kako je do spomenutog breaka stigao nakon što je na protivnikom servis dobio pet uzastopnih poena.

S dobrim ulaskom u novu sezonu nastavio je i Jo-Wilfried Tsonga koji je izborio polufinale pobjedom protiv sedmog nositelja Alexa De Minaura sa 6:4, 7:6.

Po jedan break vidjeli smo sa svake strane u prva četiri gema nakon čega je rezultat bio izjednačen sve do 4:4. Nakon toga Francuz ponovno oduzima servis protivniku, a zatim koristi svoju prvu set loptu. U drugom setu nije bilo breakova pa se igrao tie-break u kojem je Tsonga izgubio tek dva poena.

Današnja dva pobjednika međusobno će igrati u polufinalu, dok drugi par čine Jeremy Chardy i Kei Nishikori.

ATP Brisbane, polufinale:
Daniil Medvedev (4) - Miloš Raonić (5) 6:7 (2), 6:3, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga - Alex De Minaur (7) 6:4, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!