Tenis

S gotovo 40 godina na leđima: Ivo Karlović u finalu Punea!

Jan Šneler • petak, 04.01.2019.
S gotovo 40 godina na leđima: Ivo Karlović u finalu Punea!
Foto: EPA

Nova godina nije mogla početi bolje za Ivu Karlovića koji je ušao u svoje 19. finale na ATP turnirima. Iako s 39 godina na leđima, popularni "Doktor Ivo" još uvijek se ne predaje...

Odlične vijesti stižu s ATP tunira u indijskom Puneu. U polufinalu istoimenog turnira, Ivo Karlović slavio je protiv Belgijca Stevea Darcisa i ušao u svoje 19. ATP finale. S 39 godina na leđima "Doktor Ivo" pokazuje kako još uvijek nije vrijeme za kraj karijere.

U prvom setu Karlović je bio bolji od protivnika, no tri break lopte nije uspio iskoristiti. Na svom servisu hrvatski tenisač bio je stabilan te je bez većih problema dolazio do osvajanja gemova. Set je otišao u tie-break u kojemu je Karlović bio koncentriraniji te je naplatio greške protivnika. Sa 7:3 okončao je 13. igru i uzeo prvi set.

U nastavku meča, Darcis je nešto popravio svoj servis i više nije dopuštao Karloviću previše prilika. Nažalost, jedna greška u sedmom gemu stajala je hrvatskog tenisača oduzetog servisa te je Darcis mirno priveo set kraju sa 6:4. Jasno, meč je Karlović završio s čak 33 asa.

Ipak, hrvatski tenisač uspješno se vraća i već u četvrtom gemu trećeg seta dolazi do breaka. Bez većih problema uspio je održati svoj servis i mirno privesti meč kraju s 3:6. U finalu Karlovića očekuje prilično zahtjevan meč. Protivnik će mu biti bolji iz ogleda Kevina Andersona i Gillesa Simona. Ipak, kako god završio finalni meč, Karlović može biti zadovoljan startom sezone jer će od sljedećeg tjedna biti sigurno među prvih 70 tenisača svijeta. Za tenisača koji je tek mjesec i pol dana udaljen od svog 40. rođendana to je fenomenalan uspjeh.

ATP Pune, polufinale:
Steve Darcis (BEL) - Ivo Karlović (HRV) (3)6:7 6:4 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac04.01.2019. u 18:50
    Bravo doktore, samo rokaj!!
    53njac