Tenis

Arina Sabalenka preokretom do pobjede i titule u Shenzhenu

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Arina Sabalenka preokretom do pobjede i titule u Shenzhenu
Foto: EPA

Arina Sabalenka pobjednica je turnira u kineskom Shenzhenu, u finalu je u tri seta bila bolja od Njemice Alison Riske...

Nakon što je kiša u četvrtak poremetila raspored mečeva, danas su se u kineskom Shenzhenu odigrali i polufinalni i finalni mečevi. Kao konačna pobjednica izašla je Arina Sabalenka koja je kao prva nositeljica u finalu porazila Alison Riske.

Sabalenka je prošle sezone debitirala na ovom turniru, a svoj je nastup završila u četvrtfinalu. Ove godine ipak je otišla do kraja, a njemačku tenisačicu svladala je u tri seta, bilo je 4:6, 7:6, 6:3.

Jedan break vidjeli smo u prvom setu, a do njega je došla Riske koja je povela s 2:1 i nakon toga bez većih problema sačuvala vlastiti servis. U drugom je setu Sabalenka imala break prednosti, dvije set lopte i servis za set, ali Riske je uspjela izboriti tie-breaku. 13. igra ipak je bez većih problema otišla na stranu Bjeloruskinje koja je izgubila tek dva poena.

Kako je zaključila drugi, tako je otvorila posljednji set. Dva je puta Sabalenka oduzela servis protivnici i povela s 3:0. Odmah jednim breakom uzvraća Riske, a rezultat se tako kretao sve do 5:3 kada bjeloruska tenisačica radi novi break te dolazi do pobjede.

"Kada otvorite sezonu titlom, imate više vjere u sebe. Nadam se da sada mogu odigrati dobar Australian Open i ako budem morala igrati dva meča u jednom danu, to ću i napraviti", kazala je nakon meča Sabalenka.

WTA Shenzhen, finale:
Arina Sabalenka (1) - Alison Riske 4:6, 7:6 (2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!