Tenis

Ništa od finala: Karolina Pliškova zaustavila Donnu Vekić

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Ništa od finala: Karolina Pliškova zaustavila Donnu Vekić
Foto: EPA

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira koji se igra u Brisbaneu, hrvatska je tenisačica poražena od Čehinje Karoline Pliškove...

Finale WTA turnira u Brisbaneu ipak je bilo nedostižno za Donnu Vekić koja je svoj nastup na prvom turniru sezone zaključila u polufinalu.

Hrvatska je tenisačica odigrala tri vrlo dobra meča, ali u polufinalu i dvoboju protiv Karoline Pliškove ipak nije išlo. Peta nositeljica u konačnici je slavila sa 6:3, 6:4 nakon sat i 22 minuta igre.

Nešto bolje krenula je hrvatska tenisačica koja je u trećem gemu napravila break i povela s 2:1. Međutim, tu je i stala, barem što se tiče prvog seta. Pliškova uzvraća s dva uzastopna oduzeta servisa te dolazi do prvog seta.

Češka tenisačica u trećem je setu stigla do breaka i povela s 3:2, ali Vekić odmah u sljedećem gemu uzvraća na isti način. Ni Pliškova ponovno nije ostala dužna pa je s novim oduzetim servisom povela s 4:3. Na servis hrvatske tenisačice imala je tri meč lopte, nije ih uspjela iskoristiti, ali zato jest vlastitim servisom.

U finalu će igrati protiv Lesije Curenko koja je u drugom polufinalu bila bolja od Japanke Naomi Osake.

WTA Brisbane, polufinale:
Karolina Pliškova (5) - Donna Vekić 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!