Tenis

Karlović nije uspio, Anderson došao do naslova u Puneu

Petar Jenjić, Jan Šneler • subota, 05.01.2019.
Karlović nije uspio, Anderson došao do naslova u Puneu
Foto: EPA

U finalnom meču ATP turnira u Puneu, hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio doći do slavlja te je Kevin Anderson uspio uzeti naslov pobjednika turnira...

Vrlo blizu, samo dva poena Ivo Karlović bio je udaljen od pobjede u finalu ATP turnira u Puneu protiv Kevina Andersona. 39-godišnji hrvatski tenisač, koji je ponovno zasjao na naslovnicama teniskih portala kao najstariji finalist od davne 1977. godine, može biti ponosan na svoj nastup u Indiji. Ipak, nije uspio doći do devetog naslova u karijeri, no simpatije publike svakako je osvojio.

Kao što se moglo očekivati, oba su tenisača čvrsto držala vlastiti servis. Dvije break lopte, a ujedno i set lopte, imao je Anderson pri vodstvu 5:4, međutim, Karlović je uspio izboriti tie-break. Ipak, u 13. igri bolje je odigrao prvi nositelj koji je poveo sa 6:2, a iskoristio je ukupno petu set loptu.

Slično se odvijao i drugi set, a najbolju priliku za obrat ponovno je imao Anderson koji je pri rezultatu 4:4 došao do 0:40, međutim, Karlović je uspio sačuvati servis i uzeti gem. Za razliku od prvog seta, u tie-breaku drugog dominirao je hrvatski tenisač koji je bio bolji sa 7:2.

Hrvatski tenisač bio je blizu osvajanju turnira, ali je u ključnom trenutku posrnuo. Ponovno su oba tenisača odlično servirala, a u 12. gemu Anderson čak dolazi do dvije break lopte. Karlović ipak uspijeva to obraniti i odvesti meč u novi tie-break.

U 13. igri, Karlović je imao vodstvo od 5:2, dva servisa za titulu, ali je u oba pogriješio i dozvolio Andersonu da dođe do slavlja u tie-breaku sa 7:5.

ATP Pune, finale:
Kevin Anderson (1) - Ivo Karlović 7:6(4) (2)6:7 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!