Tenis

Mlada Kanađanka nastavlja sa sjajnim rezultatima u Aucklandu, u finalu je čeka Görges

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Mlada Kanađanka nastavlja sa sjajnim rezultatima u Aucklandu, u finalu je čeka Görges
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni mečevi i na WTA turniru u Aucklandu gdje će naslov braniti Julia Görges protiv senzacije turnira Biance Vanesse Andreescu...

Julia Görges prva je izborila finale turnira u Aucklandu. Druga nositeljica i braniteljica naslova u polufinalu je bila bolja od Slovakinje Viktorije Kuzmove sa 6:1, 7:6 nakon sat i 28 minuta igre. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Njemice.

Prvi je set bio jednosmjerna ulica. Njemačka je tenisačica dva puta oduzela servis protivnici, pritom joj ne dopustivši nijednu priliku za break.

U drugom je setu Görges imala break prednosti, ali Kuzmova se uspijeva vratiti i izboriti tie-break. Imala je njemačka tenisačica dvije vezane meč lopte pri vodstvu 6:4, no Slovakinja je uspjela izjednačiti. Međutim, tu je i stala. Görges je uzela sljedeća dva poena i stigla do pobjede.

S turnirom iz snova nastavlja mlada Kanađanka Bianca Vanessa Andreescu koja je upisala još jednu veliku pobjedu. Naime, u dva je seta (6:3, 6:3) svladala treću nositeljicu Su-Wei Hsieh te tako postala prva kvalifikantica koja je došla do finala Aucklanda još od Marion Maruske 1997. godine.

U prvom je setu imala prednost dvostrukog breaka, a nakon što je Hsieh uspjela vratiti jedan i smanjiti na 5:3, Andreescu ponovno oduzima servis te zaključuje set.

U cijelom drugom setu bio je sasvim dovoljan jedan break. Povela je 3:1 i do kraja nije dopustila nijednu priliku protivnici za obrat.

WTA Auckland, polufinale:
Julia Görges (2) - Viktoria Kuzmova 6:1, 7:6 (6)
Bianca Vanessa Andeescu - Su-Wei Hsieh 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!