Tenis

Bautista Agut odličan tjedan zaključio titulom u Dohi

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Bautista Agut odličan tjedan zaključio titulom u Dohi
Foto: EPA

Roberto Bautista Agut pobjednik je ATP turnira koji se igrao u Dohi. Nakon tri seta borbe svladao je Čeha Tomaša Berdycha....

Svoju devetu ATP titulu osvojio je Roberto Bautista Agut koji je u finalu Dohe svladao Tomaša Berdycha. Španjolski je tenisač nakon pobjede protiv Novaka Đokovića kompletirao odličan početak sezone.

Jedan je break bio dovoljan Bautisti kako bi stigao do prvog seta. U sedmom je gemu iskoristio svoju prvu set loptu, nakon što je nekoliko gemova kasnije spasio jednu na svoj servis. Mogao je još jednim breakom zaključiti prvi set, ali Berdych je spasio tri set lopte.

Češki tenisač uzvraća u drugom setu kada je iskoristio svoju drugu break loptu za vodstvo 3:1 koje je uspio sačuvati. Slično se razvijao i odlučujući, treći set, međutim, ovoga puta otišla je na stranu Bautiste koji je poveo s 3:1 te prednost odlično sačuvao.

"Ovo je sjajan početak sezone. Želim se osjećati što bolje fizički, mentalno, kao što sam sada, kao što sam ovaj tjedan. Ako tako bude, mislim da mogu napredovati na ATP listi, zašto se ne bi približio i TOP-u 10?" kazao je Agut nakon meča kojim je upisao svoju 250 pobjedu na ATP touru.

ATP Doha, finale:
Roberto Bautista Agut (7) - Tomas Berdych 6:4, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!