Tenis

Obrana naslova u Aucklandu, Görges u tri seta bolja od Andreescu

Petar Jenjić • nedjelja, 06.01.2019.
Obrana naslova u Aucklandu, Görges u tri seta bolja od Andreescu
Foto: EPA

Julia Görges pobjednica je WTA turnira koji se igrao u Aucklandu, u tri je seta bila bolja od senzacija turnira Biance Vanesse Andreescu...

Sedmu titulu na WTA touru upisala je Julia Görges koja je obranila naslov u novozelandskom Aucklandu. Njemačka je tenisačica u tri seta bila bolja od Biance Vanesse Andreescu koja je odigrala turnir karijere, ali nije ga uspjela okruniti titulom. Görges je u konačnici stigla do pobjede u tri seta sa 2:6, 7:5, 6:1 nakon sat i 44 minute igre.

Od osam odigranih gemova u prvom setu vidjeli smo čak šest oduzetih servisa. Četiri je puta do breaka stigla kanadska tenisačica koja je u konačnici dobila set uz samo dva izgubljena gema.

U drugi je set bolje krenula Görges koja je povela s 2:0, a prednost je čuvala sve do 4:3 kada Andreescu uzvraća i dolazi do izjednačenja. Njemačka tenisačica nije dozvolila da ju izgubljeni servis poremeti, ponovno je oduzela protivnici servis za vodstvo 6:5, a zatim iskoristila drugu set loptu.

Treći je set bio prilično jednosmjeran, braniteljica naslova odmah je na početku napravila break, a nešto kasnije još dva za potvrdu pobjede i prve titule sezone.

WTA Auckland, finale:
Julia Görges (2) - Bianca Vanessa Andreescu 2:6, 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!