Tenis

Preokret Karoline Pliškove za titulu u Brisbaneu

Petar Jenjić • nedjelja, 06.01.2019.
Preokret Karoline Pliškove za titulu u Brisbaneu
Foto: EPA

Karolina Pliškova nova je pobjednica WTA turnira koji se igrao u Brisbaneu, do pobjede u finalu stigla je protiv Ukrajinke Lesije Curenko...

Do 12. titule karijere stigla je Karolina Pliškova koja je nakon preokreta svladala Lesiju Curenko u tri seta. Čehinja je slavila sa 4:6, 7:5, 6:2, a iako je Ukrajinka bila na samo dva poena od pobjede, uspjela se izvući i doći do pobjede.

Curenko je odmah na samom početku meča stigla do breaka. Povela je ukrajinska tenisačica s 2:0, a prednost je čuvala do 3:2 kada Pliškova uzvraća na isti način. Međutim, kako se vratila iz zaostatka, češka se tenisačica već u sljedećem gemu vratila u njega. Curenko je povela s 5:3 i prednost sačuvala do kraja.

Sve je ukrajinska tenisačica imala u svojim rukama u drugom setu. Dva je puta imala po break prednosti, servirala je i za pobjedu, međutim, nije bilo dovoljno. Pliškova je dobila četiri uzastopna gema te zaključila set sa 7:5.

Pad u igri protivnice, koja se u tim trenucima mučila s gležnjem, Pliškova je iskoristila u posljednjem setu u kojem je startala s breakom, a do kraja meča još jednom oduzela servis kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačne pobjede.

WTA Brisbane, finale:
Karolina Pliškova (5) - Lesia Curenko 4:6, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!