Zimski sportovi

Trojica Hrvata u drugoj vožnji, austrijska dominacija na Sljemenu

Petar Jenjić • nedjelja, 06.01.2019.
Trojica Hrvata u drugoj vožnji, austrijska dominacija na Sljemenu
Foto: FaH

Marco Schwarz vodeći je trenutno nakon prve vožnje na Sljemenu, a nama najzanimljivija vijest svakako su dobri nastupi hrvatskih skijaša...

Hrvatska itekako ima razloga za zadovoljstvo nakon prve sljemenske vožnje jer će vidjeti trojicu skijaša u drugoj vožnji. Najbolji među njima bio je Elias Kolega koji je doskijao do 15. mjesta sa startnim brojem 45.

Tri mjesta ispod njega nalazi se Istok Rodeš, dok je u drugoj vožnji i Matej Vidović koji je završio na 26. mjestu. Filip Zubčić nije ušao u drugu vožnju, a kasnio je točno tri sekunde. Leon Nikić završio je na 49. mjestu, dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Očekivala se austrijska dominacija i uoči početka, a ona je potvrđena s početkom današnje utrke. Nakon što je Marcel Hirscher preuzeo vodstvo ispred Henrika Kristoffersena, odličnu je vožnju odradio njegov sunarodnjak Marco Schwarz koji je stigao ispred trenutno vodećeg skijaša Svjetskog kupa.

Schwarz je tako nakon pobjede u Oslu potvrdio odličnu formu te s vremenom 51.80 odvozio najbrže te ispred sunarodnjaka Hirschera ima 37 stotinki prednosti. Na trećem je mjestu još jedan Austrijanac Manuel Feller koji kasni 42 stotinke.

Sljeme, slalom (m):
1. Marco Schwarz 51.80
2. Marcel Hirscher +0.37
3. Manuel Feller +0.42
...
15. Elias Kolega +1.64
18. Istok Rodeš +1.73
26. Matej Vidović +1.98
41. Filip Zubčić +3.00
49. Leon Nikić +13.33
Samuel Kolega nije završio utrku

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!