Zimski sportovi

Kobayashi slavio u Bischofshofenu i ušao povijest Novogodišnje turneje

Jan Šneler • nedjelja, 06.01.2019.
Kobayashi slavio u Bischofshofenu i ušao povijest Novogodišnje turneje
Foto: EPA

Na posljednjoj od četiri skakaonice u sklopu Novogodišnje turneje slavio je Ryoyu Kobayashi, japanski skakač koji je ujedno slavio u ukupnom poretku...

Ryoyu Kobayashi postao je prvi Japanac i treći skakač u povijesti kojemu je pošlo za rukom slaviti na sve četiri skakaonice u sklopu popularne Novogodišnje turneje. Nakon slavlja u Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu i Innsbrucku, Japanac je pobijedio i u Bischofshofenu.

Prije samog natjecanja bilo je jasno kako će Kobayashi slaviti u ukupnom poretku. Prednost koju je imao bila je prevelika te bi ga jedino teška pogreška odmaknula od pobjede. Početak nije bio obećavajuć. U prvom seriji prvo mjesto zauzeo je Markus Eisenbichler sa 140.1 bodova. Kobayashi je bio tek četvrti s četiri boda zaostatka.

Ipak, u drugoj seriji Japanac je pokazao mirnoću, sjajno skočio i prilično uvjerljivo slavio ispred konkurencije. Na kraju je skupio 282.1 bodova, dok je na drugom mjestu bio Stefan Kraft s čak 14.6 bodova manje. Treće mjesto pripalo je Stephanu Leyheu koji je imao 266 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!