Košarka

Nakon razbijanja Lakersa, Timberwolvesi uručili otkaz Tomu Thibodeauu

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.01.2019.
Nakon razbijanja Lakersa, Timberwolvesi uručili otkaz Tomu Thibodeauu

Tom Thibodeau nije više trener Minnesota Timberwolvesa. Vijest o otkazu stigla je svega sat vremena nakon što su Timberwolvesi pregazili Lakersi sa 108:86...

Iznenađujuća odluka o otkazu Tomu Thibodeauu je samo zbog tajminga. Naime otkaz mu je uručen nakon što su Wolvesi spojili dvije pobjede i to vrlo uvjerljive protiv Orlanda i Lakersa. Otkaz mu je uručen u njegovom uredu neposredno nakon utakmice što je poprilično iznenadilo sada već bivšeg trenera.

O odlasku Thibodeaua s pozicije trenera priča se već duže vrijeme, Wolvesi s njim nisu napravili iskorak i u ove dvije i pol godine nisu napravili očekivani korak naprijed bez obzira što su imali Townsa, Wigginsa i Butlera u jednom dijelu u rosteru.

Na već poznati način Butlera su poslali u Philadelphiju, a dobili su Šarića i Covingtona, no svejedno su na omjeru ispod 50 posto. S ove dvije pobjede došli su na 19-21, a novi trener probat će doći i do doigravanja.

Popularni Thibs preuzeo je Minnesotu prije dvije i pol godine nakon što je napustio Chicago u kojem je bio pet godina i za to vrijeme bio i trener godine.

Wolvese će privremeno preuzeti Ryan Saunders, a kao glavni kandidat za klupu Minnesote spominje se Fred Hoiberg koji bi tako u Minnesotu došao poput Thibodeaua nakon što je vodio Chicago.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!