Košarka

Zubac teško poražen kod Šarićevih Wolvesa, centar Lakersa blizu double-doublea

Branimir Korać • nedjelja, 06.01.2019.
Zubac teško poražen kod Šarićevih Wolvesa, centar Lakersa blizu double-doublea
Foto: EPA

U ranijem terminu u NBA ligi odigrana su tri susreta, a u međusobnom dvoboju Ivica Zubac ostvario je bolje brojeve od Darija Šarića, ali Šarić je s Minnesotom visoko slavio...

Oslabljeni Los Angeles Lakersi upisali su visok poraz u gostima u Minneapolisu. Bez LeBrona Jamesa, Kylea Kuzme, Rajona Ronda teško su stradali 108:86 u susretu koji je riješen vrlo brzo i nakon toga bio u potpunosti lišen neizvjesnosti.

U takvom dvoboju bilo je jedino zanimljivo pratiti nastupe hrvatskih košarkaša, na jednoj strani Ivice Zupca i na drugoj Darija Šarić. Zubac je na kraju ostvario bolje brojeve, no Šarić je ipak došao do pobjede.

Centar Lakersa proveo je u igri 19 minuta, imao je, kao i svi u ligi, priličnih problema s Karl-Anthonyjem Townsom, a na kraju nije bio daleko od double-double učinka. Upisao je devet poena (3/6 za dva, 3/4 slobodna) i osam skokova. Krenuo je u startnoj petorci, nije najbolje ušao u utakmicu i vrlo brzo završio je na klupi.

S druge strane Šarić ne liči na sebe u Minnesoti. Ima potpuno drugačiju ulogu nego u Philadelphiji, nije toliko involviran u igru i ne odaje dojam najsretnijeg čovjeka na svijetu. Ovdje je igrao 22 minute i upisao šest poena (1/3 za dva, 1/2 za tri, 2/2 slobodna) uz skok i dvije asistencije.

Po 28 poena kod Minnesote upisali su Andrew Wiggins (pet skokova) i Karl-Anthony Towns (18 skokova), Jeff Teague dodao je 15 poena, 11 asistencija i šest skokova, a Taj Gibson ubacio je 12 poena uz 11 skokova.

Kod Lakersa Lance Stephenson ubilježio je 14 poena uz šest asistencija i pet skokova dok je Brandon Ingram dodao 13 poena i pet skokova.

Clippersi su svladali Magic sa 106:96 predvođeni s 28 poena i devet skokova Tobiasa Harrisa dok je na drugoj strani Nikola Vučević imao 16 poena, čak 24 skoka i osam asistencija.

Zach LaVine s 27 poena predvodio je Bullse u porazu od Netsa kod kojih je D'Angelo Russell završio s 28 poena.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 108:86
Los Angeles Clippers - Orlando Magic 106:96
Chicago Bulls - Brooklyn Nets 100:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!