Tenis

Tereza Mrdeža u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena, kraj za Janu Fett

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Tereza Mrdeža u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena, kraj za Janu Fett

Dvije hrvatske tenisačice noćas su nastupile u kvalifikacijama Australian Opena i ostvarile su polovičan uspjeh. Tereza Mrdeža izborila je nastup u drugom kolu kvalifikacija dok se od turnira oprostila Jana Fett...

Pobjeda i poraz za hrvatske predstavnice na startu kvalifikacija u Melbourneu. Tereza Mrdeža bila je bolja od Belgijke Kimberley Zimmermann u dva seta dok je Jana Fett u tri seta izgubila od Ruskinje Sofje Žuk.

Mrdeža je odradila odličan posao protiv Belgijke te ju je svladala uz samo četiri izgubljena gema. Za to joj je trebalo nekih 80 minuta te je ipak sačuvala energiju za nastavak turnira.

Hrvatska tenisačica dobila je prvi set bez izgubljenog gema te je na isti način krenula i u drugi, povela s 2:0 i nakon osam izgubljenih gemova u nizu Zimmermann je ipak uspjela jedan osvojiti. Sredinom seta Belgijka se uspjela vratiti, povela je i s 4:3, no završnica je ipak pripala Mrdeži koja ide u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv Amerikanke Varvare Lepchenko koja je u tri seta bila bolja od .

Za razliku od Mrdeže, Jana Fett nije uspjela doći do pobjede. 12. nositeljica Sofja Žuk odnijela je pobjedu u tri seta i to nakon što je Fett uzela prvi set sa 7:5. U drugom setu Ruskinja je napravila dvostruki break, isto je učinila i u trećem gdje je Fett uspjela vratiti jedan izgubljeni servis. Imala je priliku i za potpuni povratak u set, došla je do 15:40 kod 4:3, no nije to iskoristila.

žuk u sljedećem kolu ide na nepostavljenu Amerikanku Christinu McHale.

Australian Open, kvalifikacije, prvo kolo:
Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Kimberley Zimmermann (Belgija) 6:0, 6:4
Sofja Žuk (Rusija, 12) - Jana Fett (Hrvatska) 5:7, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!