Rukomet

Gudmundsson: "Pokušat ćemo namučiti Hrvatsku što je više moguće"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Gudmundsson: "Pokušat ćemo namučiti Hrvatsku što je više moguće"
Foto: Davor Sajko

Izbornik Islanda Gudmundur Gudmundsson odrađuje posljednje pripreme za dvoboj prvog kola grupne faze protiv Hrvatske. Prvog protivnika vrlo cijeni i nada se da stvari neće krenuti krivim smjerom...

Nakon što se pomirio s izostankom svoje najveće uzdanice i prvog šutera reprezentacije Gudjona Valura Sigurdsson, izbornik Islanda Gudmundur Gudmundsson i njegovi izabranici ušli su u zadnju fazu priprema za prvi dvoboj na Svjetskom prvenstvu, onaj protiv Hrvatske.

"Nemamo više vremena za velika uvježbavanja na treningu. Sada se fokusiramo na snimke utakmica protivnika i puno pripremnog posla prolazimo kroz međusobnu komunikaciju", otkrio je kako teku pripreme dan prije utakmice prvog kola te dodao:

"Pripremili smo se za ovaj prvi dvoboj što smo bolje mogli, uključujući i za dvije vrste obrane koje Hrvatska koristi. Uz to smo dugo proučavali i njihov glavni fokus što se tiče napadačke strane igre.

Težak protivnik čeka Islanđane na startu Svjetskog prvenstva, no lak posao neće imati niti njegov kolega s druge strane, hrvatski izbornik Lino Červar. Islandski stručnjak nije se upuštao u bilo kakve prognoze, tek je naglasio da je primarni cilj tijekom samog dvoboja dati maksimum od sebe i nadati se da će to Hrvatsku dovesti do problema.

"Hrvatska je zaista jaka momčad, dobro vođena i s velikom tradicijom iza sebe. Velike razgovore i analize ostavimo za kraj susreta. Pokušat ćemo je namučiti što je više moguće. Važno nam je dobro startati u turnir. Imamo dosta igrače koji nisu navikli igrati na ovoj razini, moguće je da ne krene sve po planu, ali nadam se da ćemo imati koristi u i u smislu njihova sazrijevanja, ali i samog rezultata."

Na izbornikove se riječi nadovezao i kapetan Islanda Aron Palmarsson. Unatoč očiglednim prednostima Hrvatske koje je dijelom i sam nabrojao, optimističan je što se islandskih šansi tiče. Dodao je i kako je okupljeni kadar radom na pravom putu te svi jedva čekaju početak natjecanja.

"Sada je sve na nama igračima. Naš je posao da se prilagodimo ovom projektu, a ja osobno ne brinem zbog toga. Hrvatski su rukometaši sigurni s loptom, ne gube je često, što znači da se međusobno jako dobro razumiju, a osim toga, imaju snažnu obranu koju se, ako krene dobro, ne može kontrolirati. U napadu je dovoljna najmanja pogreška, često pronalaze najbolju priliku za šut. Ali pripremili smo se za to. Naš je zadatak da ih stavimo u neugodnu poziciju. Vjerujem da je možemo pobijediti, bez obzira na to što je to Hrvatska i sa svim tim kvalitetnim igračima u rosteru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!