Rukomet

Prokop: "Zadovoljan sam iako su u samoj igri bile prisutne manje pogreške"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Prokop: "Zadovoljan sam iako su u samoj igri bile prisutne manje pogreške"
Foto: EPA

Nakon dvoboja između Njemačke i Koreje uglavnom su na obje strane bili zadovoljni. Nijemci su upisali očekivanu pobjedu, a Korejci su pružili sve od sebe i do kraja su pokušavali pokazati sve što znaju...

Njemačka je odigrala dobru utakmicu na otvaranju Svjetskog prvenstva i upisala pobjedu protiv Koreje 30:19. Izbornik Christian Prokop unatoč nekim pogreškama u igri, bio je zadovoljan.

"Danas su obje strane igrale s podosta emocija, za Koreju je ovo bilo za povijest, a nama je ovo bila prva utakmica na domaćem Prvenstvu. Generalno, zadovoljan sam iako su u samoj igri bile prisutne manje pogreške."

Vrlo efikasno krilo Matthias Musche, inače prvi strijelac Bundeslige, također je bio zadovoljan. Na lijevom krilu pružio je i vremena za odmor Uweu Gensheimeru i pokazao kako kapetan neće morati igrati svih 60 minuta.

"Uvijek je teško igrati u utakmici otvaranja. Bili smo malo nervozni u početku jer je ovo uostalom dugo bio naš san. Igrati veliko prvenstvo na domaćem terenu, pred našim navijačima. Ali u konačnici smatram da imamo razloga za sreću."

Korejski izbornik Young Shin Cho nije imao razloga za nezadovoljstvo. Puno prije utakmice pobjednik je bio poznat, a Koreja je borbenošću i pokojom atraktivnom akcijom kupila simpatije.

"Za nas, ovaj je nastup bio za povijest. Po prvi smo puta nastupili kao ujedinjena selekcija. Sretan sam zbog činjenice da se moji igrači nisu predavali sve do kraja utakmice. Težak je bio zadatak suprotstaviti se Njemačkoj, ali moj je kadar dao sve od sebe da se ovim sjajnim navijačima predstavi u što boljem izdanju. Zadovoljni smo, igrali smo kao tim."

Borbenost je istaknuo i Suyoung Jung, jedan od boljih korejskih pojedinaca.

"Bila je čast igrati u ovakvoj Areni, pred ovakvim navijačima. Iako smo izgubili dali smo sve od sebe. I mogu reći, davali smo to sve do posljednje sekunde utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!