Tenis

Sandgren bez izgubljenog seta do naslova u Aucklandu

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Sandgren bez izgubljenog seta do naslova u Aucklandu
Foto: EPA

Tennys Sandgren pobjednik je ATP turnira u Aucklandu, a do svoje prve titule stigao je pobjedom u dva seta protiv Camerona Norrieja...

Maximilian Marterer, Marco Cecchinato, Leonardo Mayer i Philipp Kohlschreiber nisu uspjeli uzeti set Tennysu Sandgrenu u Aucklandu, a američki tenisač to nije dopustio niti u finalnom dvoboju gdje ga je čekao Britanac Cameron Norrie.

Sandgren je odličan tjedan na Novom Zelandu zaključio svojim prvim ATP naslovom u karijeri, a do pobjede je stigao nakon sat i 19 minuta igre. Protiv Norrieja slavio je sa 6:4, 6:2.

Američki je tenisač u meč krenuo vodstvo od 2:0, ali s dva uzastopna gema uzvraća i Norrie. Međutim, Sandgren novim breakom dolazi do 4:2, a vrlo brzo i do prvog seta. U drugom je setu napravio dva breaka i iskoristio ukupno drugu meč loptu.

"Ne znam što da kažem, malo sam pogubljen. Puno rada, treninga i odricanja ide u svaki ulazak u finale, u svaku pobjedu. Bez teksta sam i samo sam zahvalan što sam mogao biti ovdje, igrati i natjecati se. Borio sam se s ozljedama i samo zbog toga što sam zdrav i što mogu igrati dobro, osjećaj je dobar", kazao je Sandgren nakon pobjede.

ATP Auckland, finale:
Tennys Sandgren - Cameron Norrie 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!