Zimski sportovi

Hirscher ponovno slavio, Zubčić na 26. mjestu veleslaloma u Adelbodenu

Jan Šneler • subota, 12.01.2019.
Hirscher ponovno slavio, Zubčić na 26. mjestu veleslaloma u Adelbodenu
Foto: EPA

Kao što smo i očekivali nakon napete prve vožnje, nastavak natjecanja donio je velike promjene i promjene u prvih deset, a nažalost svoj plasman pokvario je i Filip Zubčić...

Nevjerojatna je bila prva vožnja veleslaloma u švicarskom Adelbodenu i već smo spominjali kakvi su mali bili zaostaci od prvog do 10. mjesta. Usporedbe radi, razlika između prvoplasiranog na kraju utrke i desetoplasiranog bila je jednaka razlici prvoplasiranog i 28. iz prve vožnje.

Promjena je bilo i to pogotovo među najboljih deset. Slavio je Marcel Hirscher koji je bio bolji od prvoplasiranog iz prve vožnje, Norvežanina Henrika Kristoffersena. Na trećem mjestu je završio Francuz Thomas Fanara sa sekundom i četiri stotinke zaostatka. Odlični Stefan Luitz koji je prvu vožnju završio na četvrtom mjestu sa samo 22 stotinke zaostatka za Kristoffersenom, nije završio utrku do kraja. Odličan posao napravio je Marco Schwarz koji je nakon 14. mjesta u prvoj vožnji na kraju završio kao sedmoplasirani.

Nažalost, jedan od onih koji je pokvario svoj plasman je Filip Zubčić. Hrvatski skijaš bio je na 18. mjestu nakon prve vožnje i nadali smo se njegovom ulasku u među 15 na kraju, no on je dosta slabo odradio nastavak utrke i pao na 26. mjesto na kraju.

Svjetski kup, Adelboden (ŠVI), veleslalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:26.54
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.71
3. Thomas Fanara (FRA) +1.04
4. Alexis Pinturault (FRA) +1.56
5. Zan Kranjec (SLO) +1.62
...
26. Filip Zubčić (HRV) +5.58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!