Zimski sportovi

Prekinut niz Kobayashija, Kubacki slavio u Val di Fiemmeu

Jan Šneler • nedjelja, 13.01.2019.
Prekinut niz Kobayashija, Kubacki slavio u Val di Fiemmeu
Foto: EPA

Nakon gotovo mjesec dana japanski skakač Ryoyu Kobayashi nije slavio na natjecanju Svjetskog kupa u skijaškim skokovima...

Jučerašnje natjecanje u talijanskom Val di Fiemmeu bilo je fantastično za Ryoyu Kobayashija koji je premoćno slavio ispred Dawida Kubackog i Kamila Stocha. Večeras je ipak Poljak imao više sreće i znanja te je došao do pobjede, prve nakon 16.12. u kojoj Kobayashi nije slavio. Ujedno, ovo je tek drugo od 12 održanih natjecanja ove sezone u kojima Kobayashi nije bio barem na postolju.

Nakon prvog kruga Kubacki je bio vodeći ispred Kobayashija i Stefana Krafta. Ipak, u drugom krugu Japanac je pogriješio, prilično slabo doskočio i završio na konačnom sedmom mjestu. S druge strane, Kraft se dignuo na drugo mjesto, dok je 28-godišnji Kubacki došao do prve pobjede ove sezone.

Iako nije pobijedio, Kobayashi još uvijek ima veliku prednost u ukupnom poretku ispred vjernog poljskog trojca: Kubackog, Stocha i Piotra Zyla. Sljedeće natjecanje na rasporedu je za točno tjedan dana u Zakopaneu u Poljskoj, inače rodnom gradu Kamila Stocha.

Svjetski kup, Val di Fiemme (ITA):
1. Dawid Kubacki (POL) 271.1
2. Stefan Kraft (AUT) 257.2
3. Kamil Stoch (POL) 256.9
4. Robert Johansson (NOR) 252.6
5. David Siegel (NJE) 251.9
...
-

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!