Nogomet

Katar napunio mrežu Sjeverne Koreje, Uzbekistan visoko slavio protiv Turkmenistana

Jan Šneler • nedjelja, 13.01.2019.
Katar napunio mrežu Sjeverne Koreje, Uzbekistan visoko slavio protiv Turkmenistana
Foto: EPA

Kompletirano je drugo kolo Azijskog kupa, a većina momčadi već je osigurala nastup u sljedećem krugu. Danas su to uvjerljivim pobjedama osigurali Katar, Japan i Uzbekistan...

Polako se bliži kraju grupna faza Azijskog kupa i za nekoliko dana počet će nokaut faza u kojoj će sudjelovati 12 najboljih momčadi iz šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane. Danas su prolaz u sljedeći krug sigurno izborili Katar, Uzbekistan i Japan.

Katar je uvjerljivo slavio protiv Sjeverne Koreje. Nakon pobjede nad Libanonom, Katarani su uvjerljivo slavili protiv Korejaca koji nisu bili adekvatna konkurencija. Već nakon 11 minuta Ali Almoez je s dva pogotka ugasio sve nade Sjevernoj Koreji. Do kraja prvog dijela Khoukhi je povećao na 3:0.

U nastavku susreta trenutno najbolji strijelac Kupa Almoez je postigao još dva pogotka i potpuno potopio Sjevernu Koreju koja je na samom kraju susreta ostala i s igračem manje.

Rezultati by SofaScore

U skupini F Japan i Uzbekistan upisali su drugu pobjedu na turniru. Japanci su pogotkom Haraguchija iz jedanaesterca u 28. minuti došli do pobjede. Bili su bolji od Omana, ali tek jedan pogodak bio je dovoljan za pobjedu.

Uzbekistan je ipak bio nešto uvjerljiviji i sve je riješio već u prvom dijelu protiv Turkmenistana. Mrežu je načeo Sidikov u 12. minuti, a onda je uslijedio pogodak Šomurodova desetak minuta kasnije. Do kraja prvog dijela, Mašaripov je povećao na 3:0, da bi Šomurodov drugim golom postavio konačni rezultat.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup, 2. kolo:
Sjeverna Koreja - Katar 0:6
Oman - Japan 0:1
Turkmenistan - Uzbekistan 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!