Košarka

Hezonja dobro krenuo pa stao, Sixersi slavili u Madison Square Gardenu

Petar Jenjić • nedjelja, 13.01.2019.
Hezonja dobro krenuo pa stao, Sixersi slavili u Madison Square Gardenu
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi stigli su do pobjede u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa rezultatom 108:105. Nakon solidnog prvog poluvremena, Mario Hezonja u nastavku susreta nije se posebno isticao...

Jedna od prvih utakmica dana odigrana je u New Yorku gdje su Knicksi ugostili Philadelphia 76erse koji su izgubili posljednja dva susreta te su bili u potrazi za pobjedom koja bi ih vratila u borbu za vrh konferencije. U tome su i uspjeli, slavili su rezultatom 108:105 te tako Knicksima nanijeli 33. poraz sezone, a četvrti uzastopni.

Puno bolje igrali su Sixersi tijekom prvog poluvremena, a osim na samom početku, izjednačenog rezultata nije bilo. Dobru je rolu u prvom dijelu odigrao Hezonja, kako u napadu, tako i u obrani, međutim, gosti su nastavili dominirati pa su najveća 24 koša viška (66:42) imali minutu i pol prije isteka druge četvrtine.

Kako je vrijeme u trećoj dionici odmicalo, tako su se Knicksi sve više približavali. Tako su u posljednjem napadu spomenute dionice smanjili na samo poen zaostatka (83:82) tricom Korneta. Treću su četvrtinu dobili sa 32:17. Međutim, gotovo šest minuta New York je ostao bez poena u posljednjoj četvrtini što su gosti iskoristili za odlazak na +12 (94:82). Uspjeli su se Knicksi spustiti na minus dva (96:94), no više od toga nije išlo.

Sixerse je do pobjede predvodio Joel Embiid s 26 koševa, osam skokova i šest blokova, J.J. Reddick dodao je 22 poena, a Ben Simmons 20 koševa, devet asistencija i čak 22 skoka.

Mario Hezonja odigrao je vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali u nastavku susreta je stao. Za 22 minute na terenu dodao je devet koševa (3/5 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 3/3), pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Najbolji je kod Knicksa bio Kevin Knox s 31 poenom i sedam skokova, Luke Kornet dodao je 23 koša, pet skokova i pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Philadelphia 76ers 105:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!