Rukomet

Gudmundsson: "Nikada to nisam vidio, Španjolci su mogli igrati do besvijesti, a ništa se ne bi sudilo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Gudmundsson: "Nikada to nisam vidio, Španjolci su mogli igrati do besvijesti, a ništa se ne bi sudilo"
Foto: EPA

Island je upisao novi poraz u skupini Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Igrao je protiv Španjolske i izgubio 32:25, a Islanđani su bili vrlo nezadovoljni suđenjem...

Gudmundur Gudmundsson nije bio nimalo zadovoljan nakon završetka susreta protiv Španjolske. Suđenje ga je naljutilo, a smatra kako su suci imali previše razumijevanja za dugačke španjolske napade.

"Nikada ranije nisam takvo što vidio. Nikada nisam vidio da su suci toliko često dizali ruku u zrak, a da nisu nijednom uzeli Španjolcima loptu. Mogli su igrati do besvijesti, a ništa se ne bi sudilo. Bilo je smiješno i čudno to gledati", vrlo ljut je bio Gudmundsson nakon susreta.

"Za nas su uvjeti na drugoj strani bili drugačiji, s druge strane Španjolska je dobivala jako puno vremena, to je koristila i zabijala što je bilo vrlo frustrirajuće za moju momčad. Osim toga kada god bi se vratili u utakmicu zaradili smo isključenje. Moramo to proučiti, neka od isključenja nisam razumio."

Nezadovoljan je bio i Aron Palmarsson koji je također imao prigovor na isključenja.

"Moram reći da ne razumijem isključenja koja su nam suđena. Ne znam je li se rukomet kao sport mijenja, ali dobili smo četiri ili pet isključenja za ništa. Neću reći da smo zbog toga izgubili, ali u takvim uvjetima bilo je teško igrati protiv reprezentacije poput Španjolske."

I Daniel Sarmiento je nakon susreta govorio kako je Španjolska imala dosta strpljenja u napadu i tako dolazila do pogodaka, ali smatra kako je ključ ipak bila obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!