Nogomet

Australci u završnici do pobjede protiv Sirije, Jordan odigrao bez golova s Palestinom

Petar Jenjić • utorak, 15.01.2019.
Australci u završnici do pobjede protiv Sirije, Jordan odigrao bez golova s Palestinom
Foto: EPA

Završeno je natjecanje i u skupini B Azijskog kupa, a u sljedeću fazu ide Australija, koja je bila bolja od Sirije, kao i Jordan koji je remizirao s Palestinom...

Drugu pobjedu na turniru, kojom je potvrdila prolazak u sljedeću fazu, upisala je reprezentacija Australije koja je do slavlja protiv Sirije od 3:2 stigla u posljednjim minutama susreta te skupinu zaključila na drugom mjestu.

Iako su Australci poveli u 41. minuti pogotkom Awera Mabila, Sirija nije dugo čekala na odgovor. Već dvije minute kasnije Omar Kharbin izjednačio je rezultat kojim se otišlo na poluvrijeme.

Igrala se 54. minuta kada je Australce ponovno u vodstvo doveo Christopher Oikonomidis, međutim, Sirijci se pogotkom Omara Al-Soma iz 80. minute vraćaju na 2:2. Ipak, pobjedu Klokanima donio je Tom Rogić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Druga utakmica skupine između Palestine i Jordana završila je bez pogodaka, čime su Jordanci skupinu zaključili na prvom mjestu sa sedam bodova. Palestina je ostala treća s dva boda, dok je Sirija nastup zaključila s jednim remijem.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup:
Australija - Sirija 3:2
Palestina - Jordan 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!