Košarka

Bešiktaš visoko slavio protiv Promitheasa, vrlo dobar nastup Ivana Buve

Petar Jenjić • utorak, 15.01.2019.
Bešiktaš visoko slavio protiv Promitheasa, vrlo dobar nastup Ivana Buve
Foto: FaH

Košarkaši Bešiktaša upisali su novu pobjedu u FIBA Ligi prvaka, danas su na domaćem terenu bili bolji od grčkog Promitheasa rezultatom, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Ivan Buva...

Nešto lakše nego se to možda moglo pretpostaviti Bešiktaš je došao do nove pobjede u FIBA-inoj Ligi prvaka. Turska je momčad, koja je bila na omjeru 5-5, ugostila Promitheas koji je imao dvije pobjede više.

Utakmicu u kojoj smo vidjeli dva potpuno suprotna poluvremena Bešiktaš je dobio rezultatom 96:74 te tako upisao četvrtu pobjedu u posljednjih pet kola. S druge strane, kod Grka se osjeti blagi pad, naime, ovo im je treći poraz u zadnjih pet utakmica.

Tijekom prvih 20 minuta puno su bolje igrali gosti, posebno u drugoj četvrtini tijekom koje su imali i 12 koševa viška (37:25), međutim, bilo je to kratkog vijeka. Domaćin se do kraja poluvremena spustio na minus četiri (42:38), a u nastavku potpuno okrenuo utakmicu. U nastavku je ubacio sjajnih 58 poena, naspram tek 32 protivnika te mirno zaključio dvoboj u svoju korist.

Phil Pressey sa 17 koševa predvodio je Bešiktaš do pobjede, Ivan Buva za nešto više od 21 minute dodao je 14 poena (4/7 za dva, slobodna bacanja 6/7), osam skokova i dvije asistencije. Kod gostiju je Terell Parks ubacio 11 koševa.

Liga prvaka:
Bešiktaš - Promitheas 96:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!