Tenis

Petra Martić za sat i pol do trećeg kola Australian Opena

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
Petra Martić za sat i pol do trećeg kola Australian Opena
Foto: FaH

Petra Martić nastavila je s dobrim igrama u Melbourneu. Nakon što je lakoćom svladala Heather Watson u prvom kolu, u drugom kolu bila je bolja od Markete Vondroušove također u dva seta...

Nije bilo baš jednostavno kao protiv Heather Watson, ali i 19-godišnja Čehinja morala je na kraju priznati Petri Martić da je bila bolja. Martić je za pobjedu potrošila sat i pol, slavila je sa 6:4, 7:5 u susretu u kojem je još jednom ostavila Vondroušovu bez osvojenog seta.

Prošle godine susrele su se dva puta i oba puta Petra je bila bolja s 2:0, a taj niz nastavila je i na početku ove godine. Nije bilo jednostavno, ali pobjeda se pamti.

Ulazak u meč bio je problematičan za obje igračice i u prvih sedam gemova nijedna nije osvojila niti jedan svoj servis gem. No Martić je bila ta koja se brže stabilizirala i uzela prvi set sa 6:4.

U drugom setu Petra je došla do breaka u sedmom gemu, a nakon toga Martić je kod 5:4 imala servis za meč, nije ga iskoristila, no odmah je napravila novi break i na drugom servisu za meč bila puno opreznija te bez izgubljenog poena uzela set sa 7:5.

Vondroušova je dosta griješila, imala je 14 neprisiljenih pogrešaka više dok su winneri bili na vrlo sličnoj razini (19:17).

Martić u trećem kolu igra protiv bolje iz meča između pete nositeljice Sloane Stephens i Timee Babos.

Australian Open, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 31) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!