Košarka

"Biti ili ne biti" za Cedevitu, poraz od Uniksa znači i vjerojatan oproštaj od Eurokupa

srijeda, 16.01.2019.
"Biti ili ne biti" za Cedevitu, poraz od Uniksa znači i vjerojatan oproštaj od Eurokupa
Foto: FaH

U trećem kolu Eurokupa, košarkaši Cedevite ponovno gostuju u Rusiji. Ovoga puta protivnik je Uniks Kazan koji je veliki favorit u današnjem dvoboju...

Cedevita je mnogo toga propustila u prva dva kola Eurokupa i izvlačiti se protiv Uniksa na gostovanju težak je zadatak. U trećem kolu, hrvatski prvak gostuje u Kazanu i traži prvu pobjedu u Top 16. Eventualni poraz ne bi značio automatski eliminaciju, ali bi vrlo vjerojatno zatvorio put Cedeviti u daljnju fazu natjecanja.

Već godinama se to provlači i Cedevita jednostavno nije jednako dobra i konzistentna na europskoj i domaćoj/regionalnoj sceni. U krugu ABA lige ili domaće HT Premijer lige, Cedevita je prilično uvjerljiva i sigurna protiv većine protivnika. U Europi mahom nižu poraze i od slabijih momčadi. Roster nije loš ove sezone, trener Slaven Rimac ima iskustva u radu i potencijala za velika djela, ali Cedeviti opet nešto nedostaje.

Današnji susret bit će možda i oproštaj od još jedne europske sezone jer je teško očekivati da hrvatski prvak može iznenaditi Uniks u gostima. Uz to, ponovno će Cedevita biti bez Rimca koji se još uvijek oporavlja od upale pluća, a uz već duže ozlijeđene Karla Žganeca i Marka Banića, van terena je i Edo Murić.

"Nedostajat će nam Edo Murić i trener Rimac. Što se tiče utakmice, moramo čim duže ostati u igri i u egalu da budemo u mogućnosti da dobijemo, ako je ikako moguće. Svi znamo kakva je to ekipa, ali i mi smo dobri. U vrhu smo ABA lige i na dobrom smo putu s trenerom Rimcu, tako da u biti slijedimo njega i njegovu ideju. Ova utakmica je vrlo slična. Obje su ekipe jake, a čak je možda Kazan i nešto jači od Zenita", rekao je pomoćni trener Cedevite Teo Čizmić.

Kao što kaže Čizmić, Uniks je jači od Zenita od kojeg je Cedevita glatko izgubila (98:84) u drugom kolu Top 16. Šanse za iznenađenje uvijek postoje, no treba reći kako su one prilično mala. Čak i s pobjedom u današnjem ogledu, Cedevitu bi čekao težak put do četvrtfinala. Susret je na rasporedu u 17 sati.

Eurokup, Top 16, 3. kolo:
Unics - Cedevita (17.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!