Rukomet

Danski suci objasnili svoje odluke u spornim situacijama iz dvoboja Njemačke i Francuske

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.01.2019.
Danski suci objasnili svoje odluke u spornim situacijama iz dvoboja Njemačke i Francuske
Foto: EPA

Danski sudački par Hansen i Gjeding odradio je jako dobar posao u susretu između Njemačke i Francuske, imao je nekoliko situacija u kojima je bilo dvojbe, ali kasnije su objasnili o čemu se radilo...

Utakmica je sama po sebi bila vrlo zahtjevna i nije bilo jednostavno suditi je, ali obojica sudaca imala su situaciju pod kontrolom.

"Kakva utakmica! Ako je ikada bilo ikakvih dvojbi zašto se toliko trudimo i radimo, onda je to zbog svega ovog. Bili smo dio svega ovog i osjećam da smo imali prilično dobru kontrolu nad svim što se događa na terenu", zadovoljno je govorio sudac Mads Hansen nakon susreta.

Hansen je objasnio situaciju kod posljednjeg pokušaja Francuza kada je Dika Mem zaustavljen, a Hansen vratio loptu na ponovljeni pokušaj nakon čega je N'Guessan zabio za remi.

"To je bila vrlo važna situacija. Francuzi su mislili da sam dao znak za nastavak igre, ali to nisam učinio. Jedino sam ja mogao označiti nastavak, a to nisam tada napravio."

Njemački reprezentativci bunili su se nakon tog udarca Mema, mislilo se da prosvjeduju zbog ponovljenog pokušaja, ali tu nisu imali prigovor već su tražili crveni karton za Mema jer je lopta pogodila Wienceka u glavu.

"Iz tog razloga su tražili crveni karton, ali nisam uvjeren da je trebao biti jer je Wiencek pogođen kada je bio u skoku bez namjere."

Što se tiče uključivanja sirene za time-out s francuske klupe nitko nije dodirnuo crveni gumb,m pokazali su to i Dinart i Gille.

"Konzultirali smo se sa službenim osobama, bila je to jednostavno tehnička pogreška i nakon toga maknut je crveni gumb. Nitko nije bio blizu njega, običan tehnički problem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!