Nogomet

Južna Koreja slavila u borbi za prvo mjesto, Iran i Irak odigrali bez golova

Petar Jenjić • srijeda, 16.01.2019.
Južna Koreja slavila u borbi za prvo mjesto, Iran i Irak odigrali bez golova
Foto: EPA

Završene su utakmice u skupinama C i D Azijskog kupa u kojima se vodila borba tko će s prvog mjesta ići dalje. Iz skupine C to će biti Južna Koreja koja je bila bolja od Kine, dok je prvi u skupini D završio Iran koji je odigrao bez golova protiv Iraka...

Odigran je dvoboj za prvo mjesto u skupini C u kojem je do nove pobjede, kojom je ostala na stopostotnom učinku, stigla Južna Koreja koja je bila bolja od Kine rezultatom 2:0. Korejce je u vodstvo iz penala doveo Eui-Jo Hwang u 14. minuti, da bi pobjedu osigurao Min-Jae Kim u početnim minutama drugog poluvremena.

U borbi za treće mjesto, a ujedno i prvu pobjedu na turniru, Kirgistan je s 3:1 bio bolji od Filipina. Junak susreta bio je Vitalij Lux koji je postigao hat-trick, u razmaku od 24. do 77. minute. Poraz Filipinaca u 80. minuti ublažio je Stephan Schrock u 80. minuti.

Rezultati by SofaScore

I u skupini D situacija je bila poznata, barem što se tiče prve dvije momčadi. To su Iran i Irak koji su upisali pobjede u prva dva kola i u trećem su igrali za prvo mjesto. Utakmica je završila bez golova, a kao prvoplasirani dalje ide Iran zbog gol razlike 7:0.

U utakmici za treće mjesto pobjedu je upisao Vijetnam koji je s 2:0 bio bolji od Jemena. Vijetnamce je u vodstvo doveo Nguyen Quang Hai u 38. minuti, a pobjedu je u 64. minuti donio Que Ngoc Hai iz penala.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup:
Južna Koreja - Kina 2:0
Kirgistan - Filipini 3:1
Iran - Irak 0:0
Vijetnam - Jemen 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!