Košarka

Žižić odličan u porazu Cavsa u Oregonu, Rocketsi ispucali nevjerojatnih 70 trica

Branimir Korać • četvrtak, 17.01.2019.
Žižić odličan u porazu Cavsa u Oregonu, Rocketsi ispucali nevjerojatnih 70 trica
Foto: EPA

Noćas je u NBA ligi u akciji bio Ante Žižić koji je s Cavsima poražen na gostovanju kod Portlanda. U tom porazu bio je među najboljim pojedincima Clevelanda...

Portland Trail Blazersi očekivano su bili prejaki za Cleveland Cavalierse, odradili su rutinski utakmicu i slavili 129:112. Jusuf Nurkić upisao je prvi triple-double u karijeri i to onaj minimalni s deset poena, deset skokova i deset asistencija.

Nije bilo nekakve posebne neizvjesnosti, Blazersi su mogli "namještati" i računati koliko Nurkiću čega treba za triple-double, a za to se pobrinuo Damian Lillard koji je pogodio tricu nakon Nurkićeve asistencije.

Portland je tako nastavio seriju pobjeda na svom parketu protiv Cavsa, ovo mu je peta u nizu i ovaj put posebno bitna u borbi za doigravanje. Blazersi su sada na omjeru 27-19, a Cavsi i dalje čekaju na desetu ovosezonsku pobjedu.

Lillard je kod Portlanda upisao 33 poena i šest asistencija, a CJ McCollum 19 poena. Kod gostiju Jordan Clarkson ubacio je 22 poena, Rodney Hood 20, a Ante Žižić za 27 minuta s klupe je dodao 16 poena (5/8 za dva, 6/7 slobodna), osam skokova i dvije blokade.

Spursi su se uspjeli vratiti iz zaostatka od čak 19 poena u Dallasu i doći do pobjede 105:101. San Antonio je uspio napraviti preokret pa prosuti prednost u završnoj dionici, ali trica Davisa Bertansa vratila ih je u igru i otišli su do pobjede.

Dallas je četvrtu utakmicu zaredom odigrao bez Dennisa Smitha koji ima problema s leđima , ali je i jedan od kandidata za trade. I bez njega Mavericksi su bili blizu pobjedi, naravno, ponovno zahvaljujući Luki Dončiću koji je prvi rookie od Stephena Curryja 2010. godine s 25 ili više poena u pet uzastopnih utakmica.

Marco Belinelli bio je prvi strijelac Spursa sa 17 poena dok su po 14 dodali Rudy Gay, DeMar DeRozan (devet asistencija) i Patty Mills. Kod Dallasa Dončić je bio na 25 poena, osam skokova i osam asistencija dok je Wesley Matthews upisao 13 poena.

Utah Jazz je u gostima pregazio Clipperse sa 129:109 i puno lakše od očekivanja stigao do pobjede. Prvi put ove sezone Jazzeri su spojili pet pobjeda i pokazali da je kriza daleko iza njih. Donovan Mitchell potvrdio je sjajnu formu i predvodio je Utah do pobjede.

Mitchell je na kraju imao 28 poena i šest asistencija, po 23 poena dodali su Rudy Gobert (22 skoka) i Jae Crowder. Derrick Favors bio je na 11 poena i deset skokova. Kod Clippersa Lou Williams završio je s 23 poena, šest skokova i šest asistencija, a Tobias Harris pratio ga je sa 17 poena i šest skokova.

Golden State Warriorsi upisali su još jednu pobjedu iako su primili čak 140 poena. Svladali su New Orleans Pelicanse sa 147:140 u utakmici tipičnoj za ove momčadi, ogroman broj koševa, napad iznad svega, a Golden State Warriorsi susret su završili s 24 ubačene trice, prednjačio je Stephen Curry s njih 41 (9/17 trica), a Kevin Durant pratio ga je s 30 poena i 15 skokova. Kod poraženih Anthony Davis ubacio je 30 poena uz 18 skokova i sedam asistencija dok je Nikola Mirotić dodao 29 poena.

James Harden nastavlja s nestvarnim nastupima te je noćas ubacio 58 poena čime je popravio svoj rekord sezone. Ovo mu je 18. utakmica u nizu s najmanje 30 poena, a Rocketsi imaju za čim žaliti. Vodili su osam razlike u završnici regularnog dijela i sedam razlike u produžetku te svejedno izgubili.

Rocketsi su ispucali nestvarnih 70 šuteva za tricu, a pogodili su 23 te su imali dvostruko više šuteva za tricu nego za dvicu. Netse je predvodio Spencer Dinwiddie s 33 poena, od toga 25 u četvrtoj dionici i produžetku.

NBA:
Detroit Pistons - Orlando Magic 120:115 produžetak
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 101:111
Boston Celtics - Toronto Raptors 117:108
Houston Rockets - Brooklyn Nets 142:145 produžetak
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 101:105
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 129:112
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 109:129
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 147:140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!