Tenis

Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim nastupima u Melbourneu, Nishikori u pet setova zaustavio Karlovića

Branimir Korać • četvrtak, 17.01.2019.
Borna Ćorić nastavlja sa sjajnim nastupima u Melbourneu, Nishikori u pet setova zaustavio Karlovića
Foto: EPA

Polovičan učinak hrvatskih tenisača noćas na Australian Openu, Borna Ćorić igrao je protiv Martona Fucsovicsa i svladao ga je u tri seta, a Ivo Karlović poražen je u pet setova od Keija Nishikorija...

Ivo Karlović bio je vrlo blizu iznenađenju protiv Keija Nishikorija, a Borna Ćorić nije dozvolio Martonu Fucsovicsu niti da pomisli na iznenađenje.

Mađar je glatko poražen u drugom kolu Australian Opena, Ćorić je trebao tek nešto više od dva sata za pobjedu u meču u koji je ušao kao favorit i tako ga je i odradio.

U prvom setu morao se vraćati iz breaka zaostatka, Fucsovics je poveo s 3:2, ali Borna je napravio preokret i sa 6:4 uzeo prvi set. U drugom setu Borna je bio oprezniji, odmah je poveo s 3:0 i nakon toga nije dopustio Fucsovicsu da mu iole zaprijeti.

Treći set bio je sličan drugom,. tu je Ćorić također rano stigao do breaka, a problema je bilo tek kada je trebalo završiti posao. Na servisu za meč spasio je tri break lopte, nije iskoristio tri meč lopte već tek četvrtu u maratonskom gemu kojim je prošao u treće kolo.

Treće kolo Ćoriću donosi dvoboj protiv pobjednika meča između Evgenija Donskoja i Filipa Krajinovića.

Ivo Karlović junački se borio protiv Keija Nishikorija, nije odustajao niti nakon što je gubio 2-0 u setovima, ali u tie-breaku petog seta Nishikori je bio bolji s 10:7.

Karlović je ispucao čak 59 aseva, ali bilo je vrlo teško igrati protiv odličnog Japanca koji je u cijelom meču imao fantastičan omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka, pogodio je čak 69 winnera i imao samo 17 pogrešaka.

Nishikori je sjajan nastup zaključio pobjedom za nešto manje od četiri sata te drugi put zaredom slavio u pet setova.

Australian Open, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Marton Fucsovics (Mađarska) 6:4, 6:3, 6:4
Kei Nishikori (Japan, 8) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:3, 7:6(6), 5:7, 5:7, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!