Tenis

Martić uspješna, Jurak poražena u konkurenciji ženskih parova

Petar Jenjić • subota, 19.01.2019.
Martić uspješna, Jurak poražena u konkurenciji ženskih parova
Foto: EPA

Polovičan uspjeh ostvarile su hrvatske tenisačice u konkurenciji parova na Australian Openu, Darija Jurak zaključila je nastup u paru s Han, dok je u treće kolo prošla Petra Martić s Alize Cornet...

Nastup u drugom kolu Australian Opena zaključila je Darija Jurak koja je u paru sa Xin-Yun Han u tri seta poražena od drugih nositeljica Timee Babos i Kristine Mladenović. Meč je trajao sat i 34 minute, a mađarsko-francuska kombinacija slavila je sa 2:6, 6:1, 6:0.

Jako dobro krenule su Han i Jurak u prvi set u kojem su povele s 2:0, a zatim napravile novi break za vodstvo od 4:1. Spasile su ukupno šest break lopti te slavile sa 6:2. Međutim, preostala dva seta u potpunosti su pripala drugim nositeljicama koje su izgubile tek jedan gem.

Više uspjeha zato je imala Petra Martić koja je u paru s Alize Cornet bila bolja od desetih nositeljica Irine Begu i Mihaele Buzarnescu. Meč su zaključile nakon sat i 37 minuta igre sa 2:6, 6:3, 6:1, a u trećem će kolu igrati protiv Samanthe Stosur i Shuai Zhang.

Prvi je set u potpunosti pripao rumunjskoj kombinaciji koja je napravila dva breaka i lakoćom sačuvala prednost. U drugi su set Martić i Cornet krenule vodstvo od 3:0, no Begu i Buzarnescu vraćaju break zaostatka. Međutim, bilo je to kratkog vijeka. Nakon što su još jednom oduzele servis protivnicama Martić i Cornet došle su do drugog seta, da bi u odlučujućem, trećem nadigrale protivnice sa 6:1.

Australian Open, 2. kolo:
Timea Babos/Kristina Mladenović (2) - Xin-Yun Han/Darija Jurak 2:6, 6:1, 6:0
Alize Cornet/Petra Martić - Irina Begu/Mihaela Buzarnescu 2:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!