Zimski sportovi

Mladi hrvatski hokejaši glatko slavili protiv Meksika

Sportnet • nedjelja, 20.01.2019.
Mladi hrvatski hokejaši glatko slavili protiv Meksika

U pretposljednjoj utakmici SP-a, mladi hrvatski hokejaši upisali su treću pobjedu na turniru. Protiv posljednjeplasirane momčadi Meksika bili su bolji 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Kvaliteta Hrvatske bila je vidljiva od početka, a prvi gol za vodstvo od 1:0 već u drugoj minuti utakmice postiže Sven Paulović, a na asistenciju Čanića i Dobrića. Cijelu trećinu Hrvatska je dominirala no unatoč ukupno osam minuta isključenja Meksikanaca, nije uspjela postići još koji pogodak u prvoj trećini.

"Dobro smo krenuli, kako smo se i dogovorili, ali ta brojna isključenja Meksikanaca su nam malo razbila ritam. Važno je da smo pobijedili i sad imamo dan odmora prije Izraela", rekao je najbolji igrač utakmice Dominic Rene Čanić.

Drugu trećinu također su obilježila isključenja Meksikanaca. Ukupno su imali čak 18 kaznenih minuta, a hrvatski mladi hokejaši zgoditak za 2:0 postigli su u 24. minuti. Gol je zabio Patrik Dobrić, na asistenciju Čanića i Luke Kramarića.

I posljednju trećinu hrvatski mlađi seniori odradili su rutinski, a gol za konačnih 3:0 postiže Luka Kramarić u 48. minuti. Igračem utakmice u proglašen je Dominic Rene Čanić.

Glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo rekao je: "Meksikanci su radili prekršaje iz nemoći i to je malo poremetilo naš ritam. Bili su i umorni, a i imaju kratku klupu. Realno smo bolja ekipa i to smo pokazali. Sad nam još predstoji Izrael. Ja vjerujem u pobjedu Nizozemske nad Srbijom i onda u zadnjoj utakmici moramo dobiti Izrael."

U preostale dvije utakmice, Belgija je izgubila od trenutno vodeće Srbije 1:5 (0-0, 0-3, 1-2), a Izrael je izgubio od Nizozemske 3:7 (0-1, 1-4, 2-2).

Nedjelja je slobodan dan na SP-u, a u ponedjeljak Hrvatska igra posljednju utakmicu dana, u 20:00 sati s Izraelom. Hrvatska još ima šanse za prvo mjesto i to ukoliko Nizozemska pobijedi Srbiju, Hrvatska mora biti bolja od Izraela.

Tablica:
1. Srbija 12
2. Hrvatska 9
3. Nizozemska 9
4. Belgija 3
5. Izrael 3
6. Meksiko 0

Raspored ponedjeljak, 21. siječnja 2019.:
13:00 Nizozemska – Srbija
16:30 Belgija – Meksiko
20:00 Hrvatska - Izrael

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!