Košarka

Buddy Hield sa zvukom sirene donio pobjedu Kingsima, George junak Thundera u Philadelphiji

Petar Jenjić • nedjelja, 20.01.2019.
Buddy Hield sa zvukom sirene donio pobjedu Kingsima, George junak Thundera u Philadelphiji
Foto: EPA

Još nekoliko zanimljivih dvoboja odigrano je noćas u NBA ligi, a posebno treba izdvojiti pobjednički šut Paula Georga za slavlje Oklahome u Philadelphiji te tricu Buddyja Hielda koji je donio pobjedu Sacramento Kingsima u Detroitu...

Sjajna je utakmica odigrana u Philadelphiji odakle je kao pobjednik izašla Oklahoma City Thunder koja je stigla do slavlja rezultatom 117:115 u jednoj vrlo uzbudljivoj i napetoj završnici.

Većim dijelom susreta gostujuća je momčad bila u vodstvo, no činilo se kako će u završnici ispustiti pobjedu. Joel Embiid zabio je tri slobodna bacanja i izjednačio na 113:113, da bi Jimmy Butler sedam sekundi prije kraja položio za vodstvo domaćina. Međutim, na drugoj se strani ukazao Paul George koji je zabio tricu uz prekršaj, pogodio i dodatno slobodno bacanje te donio pobjedu Thunderu.

George je predvodio Oklahomu s 31 poenom, šest skokova i pet asistencija, dok su po 21 koš dodali Russell Westbrook (deset skokova, 6 asistencija) i Dennis Schroeder.

Joel Embiid s 31 poenom, osam skokova i šest asistencija predvodio je Sixerse, J.J. Redick dodao je 22 koša, a Ben Simmons 20 poena, 15 skokova i devet asistencija.

Dramatična završnica odigrana je i u Detroitu gdje su do pobjede od 103:101 stigli Sacramento Kingsi koji tako nastavljaju s odličnom sezonom, a trenutno su na omjeru 24-22. Domaći su Pistonsi vodili većim dijelom utakmice, nerijetko i dvoznamenkastom razlikom, no nisu uspjeli privesti dvoboj kraju u svoju korist.

Nešto više od minutu prije kraja Buddy Hield zabio je tricu kojom je doveo Kingse u vodstvo prvi puta nakon prve četvrtine (100:99). Isti je igrač u konačnici bio i junak pobjede. Iako je Blake Griffin donio vodstvo svojoj momčadi od 101:100, Hield je u posljednjoj sekundi pogodio tešku tricu te odnio pobjedu iz Detroita u Sacramento.

Susret je zaključio s 35 poena i devet skokova čime je predvodio Kingse, dok su po 14 koševa dodali De'Aaron Fox (šest skokova, deset asistencija) i Marvin Bagley III. Nezaustavljiv je kod Detroita bio Blake Griffin s 38 koševa.

Toronto Raptorsi nisu imali prevelikih problema protiv Memphis Grizzliesa koje su svladali s visokih 119:90. Raptorsi su u potpunosti dominirali kroz cijeli susret, a imali su i 40 koševa prednosti u jednom trenutku.

Posebno se istaknuo vrlo raspoloženi Danny Green koji je samo u trećoj četvrtini ubacio čak sedam trica - ukupno 21 poen što je koš manje od rekorda franšize po broju poena u jednoj četvrtini (Kyle Lowry 22 koša). U cijeloj utakmici ubacio je osam trica čime je izjednačio vlastiti rekord.

Upravo je Green s 24 poena predvodio Raptorse, dok je Serge Ibaka dodao 18 koševa i pet skokova. Jaren Jackson Jr. sa 16 koševa i devet skokova predvodio je Memphis.

Iako su tijekom susreta zaostajali i 16 razlike, Boston Celticsi uspjeli su doći do pobjede na gostovanju kod Atlanta Hawksa sa 113:105. U prvo vodstvo nakon dugo vremena doveo ih je Jaylen Brown devet i pol minuta prije kraja (95:93), da bi gosti pobjedu potvrdili odličnom završnicom u kojoj su od zaostatka 100:99 došlo do vodstva 109:100.

Kyrie Irving s 32 poena i pet asistencija predvodio je Boston, priključio mu se Jayson Tatum s 19 koševa, pet skokova i tri blokade, dok je Jaylen Brown dodao 14 poena.

Hawkse je predvodio Kevin Huerter s 18 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte, Trae Young dodao je 16 koševa i sedam asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 115:117
Detroit Pistons - Sacramento Kings 101:103
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 108:118 (Nikola Vučević 27p, 6sk / Eric Bledsoe 30p 7sk)
Atlanta Hawks - Boston Celtics 105:113
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 119:90
Chicago Bulls - Miami Heat 103:117 (Josh Richardson 26p / Zach LaVine 22p, 6as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!