Tenis

Marin Čilić ostao bez četvrtfinala, Bautista Agut slavio nakon četiri sata igre

Petar Jenjić • nedjelja, 20.01.2019.
Marin Čilić ostao bez četvrtfinala, Bautista Agut slavio nakon četiri sata igre
Foto: EPA

Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Australian Opena, nakon pet setova i točno četiri sata igre porazio ga je Roberto Bautista Agut...

Nakon četiri sata igre u osmini finala Australian Opena Marin Čilić nije uspio poraziti još jednog Španjolca u pet setova. Prvi hrvatski reket zaključio je nastup na prvom Grand Slamu sezone, a bolji je od njega bio Roberto Bautista Agut.

Španjolski tenisač slavio je sa 6:7, 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 te tako po prvi puta u karijeri izborio četvrtfinale jednog Grand Slam turnira. Čilić nije odigrao meč na potrebnoj razini, kroz meč je napravio čak 73 neprisiljene pogreške i Španjolac je zasluženo stigao do pobjede.

Oba su tenisača dugo odolijevala u prvom setu, ne dopuštajući protivniku nijednu break loptu. Ipak, prvi je pokleknuo Čilić. Bautista je došao do 30:40, a zatim i napravio break za vodstvo 5:4 i servis za set. Međutim, hrvatski tenisač uzvraća na isti način te dolazi do izjednačenja nakon čega je set odlučen u 13. igri.

Tie-break prvog seta bio je dramatičan, iako tako nije trebalo biti. Odlično je krenuo Čilić, dobio nekoliko uzastopnih poena te poveo sa 6:2. Nijednu od četiri uzastopne prilike za set nije uspio iskoristiti, Bautista je stigao do 6:6, no tu je i stao. Prvi hrvatski reket dobio je sljedeća dva poena.

Drugi set nije bio tako dobar jer se Čilić mučio na svom servisu, dok španjolski tenisač nije imao prevelikih problema. U najdužem gemu seta, pri rezultatu 4:3 za Bautistu, hrvatski tenisač spasio je dvije break lopte, a propustio dvije da dobije gem. Treću nije uspio spasiti, njegov je protivnik došao do gema, poveo s 5:3 i stigao do poravnanja u setovima.

U trećem je potpuno dominirao Bautista koji je dva puta oduzeo Čiliću servis, a na vlastitom je izgubio tek sedam poena. Za razliku od trećeg, u četvrtom setu šesti nositelj nije dopustio nijednu break priliku protivniku. Pri vodstvu 5:4 odigrao je nekoliko dobrih poena, stigao do prve set lopte i odmah ju uspio iskoristiti.

Oba su tenisača na startu petog seta propustila po jednu break loptu, a sve do 4:4 i Čilić i Bautista držali su svoj servis. Tada je Bautista Agut došao do break šansi, iskoristio treću, a zatim mirno odservirao za pobjedu.

Australian Open, osmina finala:
Roberto Bautista Agut (22) - Marin Čilić (6) 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 20.01.2019. u 12:27
    Kakav kikser je ovaj Čilić nevjerojatno, da on na ovoj podlozi ne moze pokazati dominaciju nad ovakim protivnicima koji su bez podcjenjivana odlični igrači ali koje on jednostavno mora dobiti na ovoj podlozi jednostavno mora ako zeli biti velik i konkurentan među najboljima pokazao je po tko zna... [više na forumu]
    Šojka Rugalica