Rukomet

Hrvatska protiv Brazila kreće u glavnu rundu Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • nedjelja, 20.01.2019.
Hrvatska protiv Brazila kreće u glavnu rundu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Nakon uspješno odrađenog posla u prvoj fazi natjecanja, Hrvatska kreće u nastavak Svjetskog prvenstva susretom protiv Brazila u Kölnu. Samouvjereni Brazilci prijete, ali Hrvatska zadržava status favorita u ovom dvoboju...

Prvi dio natjecanja Svjetskog prvenstva je iza Hrvatske, zagrijavanje za ono pravo odrađeno je na najbolji mogući način i Hrvatska u odličnom raspoloženju dočekuje glavnu rundu. Pet nastupa, pet uvjerljivih pobjeda i to bez ijednog susreta s tijesnom završnicom, a na tom putu stajao je i aktualni europski prvak Španjolska.

Upravo protiv Španjolske upisana je ta zadnja pobjeda s kojom Hrvatska u idealnom raspoloženju dočekuje ove utakmice u Kölnu. Jednako kao što je Hrvatska prepuna samopouzdanja, isto vrijedi i za Brazil koji se samim ulaskom u glavnu rundu, bez obzira na dva poraza u prvoj fazi natjecanja, napunio samopouzdanjem u tolikoj mjeri da tvrdi kako će doći do sve tri pobjede u glavnoj rundi.

Ne treba Brazilce nipošto podcijeniti, ali ni precijeniti. Neugodan su protivnik, ali ne i protivnik od kojeg treba strahovati. Kvaliteta je definitivno na strani Hrvatske koja ju je potvrdila i odličnim nastupima protiv Makedonije i Islanda, reprezentacijama koje su tu negdje u rangu Brazila, a posebno u dvoboju protiv vrlo jake Španjolske.

Lino Červar je uoči tog dvoboja protiv Brazila izvršio i prvu izmjenu pa je tako na tribine poslao Krešimira Kozinu, pivota Göppingena, a umjesto njega u 16 je ušao Ivan Slišković, Kozinin suigrač iz kluba. Slišković donosi kvalitetu više na vanjskim pozicijama, a na poziciji pivota Hrvatska ostaje na Željku Musi i Marinu Šipiću koji su dosad pokazali kako mogu iznijeti najveći dio tereta na svojim leđima. Sliškovićevim ulaskom otvara se mogućnost i za veći odmor Duvnjaku koji je odradio najveći dio minutaže na toj poziciji.

Već protiv Brazila bi se moglo vidjeti što Hrvatska dobiva s ovom promjenom, ona je logična i ne bi trebala narušiti nešto što se stvorilo u prvoj fazi natjecanja. No trebat će dosta opreza, na Brazil se u javnosti gleda s dozom podcjenjivanja što se svakako treba izbjeći. Brazilci su pošteno namučili Francusku na startu, a poraz od Njemačke s visokom razlikom povezan je i uz taj poraz u tijesnom susretu s Francuskom. Taj susret završio je svega 20 sati prije početka onog s Njemačkom i svakako su umor i psihološko pražnjenje igrali važnu ulogu, a ne treba zaboraviti da je Njemačka imala puni dan odmora za razliku od Brazila.

Prava na kiks Hrvatska nema, Brazil mora svladati pod svaku cijenu ako misli zadržati šanse za prolaz u polufinale. Poraz u ovom susretu kompromitirao bi sve ono dobro što je napravljeno u prvoj rundi natjecanja i išao bi na ruku ponajprije Francuskoj i Njemačkoj, reprezentacijama preko kojih Hrvatska traži prolaz u polufinale.

Susret u Kölnu počinje u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.01.2019. u 12:14
    treba malo raditi na tim "intervjujima" sa novinarom Mandicem....moglo bi u buducnosti veliki sou ;-) "Udite Igore, udite"
    narada108
  • Šojka Rugalica 20.01.2019. u 20:01
    Koja bruka i sramota covjece,ovakav pristup u najvaznijoj utakmici na prvenstvu je za svaku osudu slušam ovog Šolu čuj ovo nije sramota izgubiti od Brazila pa nije to nogomet čovječe,mogli smo igrati polufinale ovako bolje za sve da ne igramo dalje i vratimo se kući..jer ovo je nedopustivo,Brazil... [više na forumu]
    Šojka Rugalica