Zimski sportovi

Kraft slavio u Zakopaneu, Kobayashi slabo odradio prvi skok

Jan Šneler • nedjelja, 20.01.2019.
Kraft slavio u Zakopaneu, Kobayashi slabo odradio prvi skok
Foto: EPA

U poljskom Zakopaneu održano je individualno natjecanje u sklopu Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Pobjedu je odnio Austrijanac Stefan Kraft...

Nakon jučerašnjeg timskog natjecanja, danas je u poljskom Zakopaneu održano individualno natjecanje u skijaškim skokovima. Do slavlja je došao Austrijanac Stefan Kraft koji je jučer sa svojom reprezentacijom osvojio drugo mjesto iza Njemačke.

Nakon prvog skoka Kraft je imao 145.4 bodova i točno bod prednosti ispred japanskog skakača Yukiya Sata. Na trećem mjestu bio je Norvežanin Robert Johansson. Iznenađujuće slab skok imao je vodeći skakač svijeta Ryoyu Kobayashi. Sa svega 130 bodova i skokom od 124 metara, Japanac je bio slabo pozicioniran prije druge runde.

Promjena u samom vrhu nije bilo te je Kraft s ukupno 278.3 bodova završio na prvom mjestu. Ipak, do promjene pozicija je došlo na sljedeća dva mjesta. Zamijenili su se Sato i Johansson. Norvežanin je završio kao drugi, dok je Japanac zauzeo treću poziciju. Kobayashi je završio natjecanje na sedmom mjestu.

Svjetski kup, Zakopane (POL):
1. Stefan Kraft (AUT) 278.3
2. Robert Johansson (NOR) 275.7
3. Yukiya Sato (JAP) 273.3
4. Johann Andre Forfang (NOR) 271.8
5. Halvor Egner Granerud (NOR) 270.5
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!