Tenis

Kraj za Hrvate u konkurenciji parova, ispali i Mektić i Martić

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.01.2019.
Kraj za Hrvate u konkurenciji parova, ispali i Mektić i Martić
Foto: FaH

Nikola Mektić i Petra Martić u konkurenciji muških i ženskih parova upisali su poraz u osmini finala. Mektić je u paru s Kevinom Krawietzom poražen od trećih nositelja, a Martić i Cornet od nepostavljenog para...

U konkurenciji muških parova Nikola Mektić i Kevin Krawietz nisu imali lagan posao i nisu došli do iznenađenja. Jamie Murray i Bruno Soares, treći nositelji u ovoj konkurenciji, ipak su bili prejaki i slavili u tri seta.

Mektić i Krawietz su pružili jak otpor, odveli su meč u treći set gdje su pali tek u završnici i to nakon što su propustili tri meč lopte. Kod 5:4 imali su 0:40, Murray i Soares su se spasili i odmah nakon toga došli do breaka i završili posao.

Kod tenisačica Petra Martić nastupala je u paru s Alize Cornet i poražene su od Samanthe Stosur i Shuai Zhang u dva seta.

Stosur i Zhang glatko su slavile u dva seta sa 7:5, 6:3 i tako opravdale status favoritkinja. Porazom ova dva para, Hrvatska je ostala bez predstavnika u konkurenciji parova. U turniru su još jedino u konkurenciji mješovitih parova ostali Dabrowski i Pavić koji su u osmini finala.

Australian Open, osmina finala:
Jamie Murray/Bruno Soares (Velika Britanija/Brazil, 3) - Kevin Krawietz/Nikola Mektić (Njemačka/Hrvatska) 6:7(3), 6:2, 7:5
Samantha Stosur/Shuai Zhang (Australija/Kina) - Alize Cornet/Petra Martić (Francuska/Hrvatska) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!