Košarka

Repeša i Budućnost idu po pobjedu, Cedeviti bi dva boda donijela potvrdu drugog mjesta

Jan Šneler • ponedjeljak, 21.01.2019.
Repeša i Budućnost idu po pobjedu, Cedeviti bi dva boda donijela potvrdu drugog mjesta
Foto: FaH

Iako je još ostalo sedam utakmica do kraja, ako ne računamo današnju, jasno je kako je dvoboj Budućnosti i Cedevite zapravo ogled za drugo mjesto. Cedevita bi pobjedom praktički osigurala drugu poziciju, dok bi Budućnost porazom došla u vrlo nezgodnu situaciju...

Veliki derbi očekuje nas u 16. kolu ABA lige. Prvak regionalne lige, podgorička Budućnost dočekat će na svom vrućem terenu hrvatskog prvaka Cedevitu. S obzirom na to da Budućnost ima omjer 10-5, a Cedevita pobjedu više, jasno je kako je ovo ogled za drugu poziciju. Ta pozicija je i više nego važna u doigravanju, znači izbjegavanje Crvene zvezde prije finala i prednost domaćeg terena u polufinalu.

Obje momčadi imaju kvalitetne rostere, Budućnost je upisala neke nevjerojatne pobjede u Euroligi i sigurno je da nas očekuje odlična košarkaška utakmica. Cedevita je vrlo vjerojatno ispala iz Eurokupa i može se u potpunosti posvetiti ABA ligi. Zagrebačka momčad nikada nije osvojila ovaj trofej i to je sigurno nešto što žele ove sezone. Jasno, uz činjenicu da naslov donosi i igranje u Euroligi i barem 30 utakmica na najvišoj razini.

"Mislim da je Budućnost u naletu s obzirom da su neki dan pobijedili Real, a isto tako kolo prije u Euroligi su svladali i Darušafaku. Prema tome, sigurno nas čeka jedna jako teška utakmica. Moramo im prije svega odgovoriti fizički, zaustaviti njihovu trku, a u napadu moramo biti pametni. Trebamo naći rješenja za njihovo skupljanje u reketu, trebamo imati dobar protok lopte i treba napraviti puno stvari da bi se tamo odigrala dobra utakmica. Zadnja dva-tri dana smo malo više radili na kondiciji jer nismo puno trenirali u zadnjih 10 dana, tako da se nadam da će se to vidjeti već na ovoj utakmici i da ćemo biti bolji energetski", rekao je trener Cedevite Slaven Rimac za službene stranice Lige.

Što se tiče ABA lige, Cedevita je stvarno u odličnoj formi i bilo bi jako lijepo kada bi nastavili s pobjedom u Podgorici. Pobjedom dolaze na omjer 12-4, što je dvije pobjede više od Partizana i Budućnosti, a kako je još jako malo ostalo do kraja, to bi sigurno bilo dovoljno za drugo mjesto. Ipak, u Budućnosti su svjesni važnosti susreta i znaju kako im je roster možda i najbolji u ABA ligi. Novi trener Jasmin Repeša dobro plovi s Budućnosti i crnogorska momčad je favorit prije današnjeg ogleda.

"Devet pobjeda u nizu dovoljno govori o kakvom se protivniku radi. Ovo će biti veoma važna, teška i zahtjevna utakmica. Moramo ući u utakmicu spremni i odigrati je na najvišem mogućem nivou kada su u pitanju i koncentracija i energija", dodaje Repeša.

Oba trenera spomenula su energiju i spremnost kao najvažniji faktor što također znači da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica. Veliku ulogu, kao i uvijek, imat će obrane i spremnost momčadi na visoki intenzitet u tom segmentu igre. Susret počinje u 18 sati.

ABA liga, 16. kolo:
Budućnost - Cedevita (18.00)

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!