Košarka

Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Benderova utakmica sezone, Rose kao u najboljim danima

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.01.2019.
Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Benderova utakmica sezone, Rose kao u najboljim danima
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana samo tri susreta, a u dva su nastupili hrvatski košarkaši. Bojan Bogdanović odradio je dobar posao u pobjedi Pacersa protiv Hornetsa, a Dragan Bander upisao je double-double u porazu od Šarićevih Wolvesa...

Indiana Pacersi upisali su vrlo visoku pobjedu protiv Charlotte Hornetsa sa 120:95. Hornetsi nisu imali nikakve šanse, od početka sve je bilo u znaku Pacersa koji su razbijali goste na sve moguće načine.

"Ja, Bojan i Vic bili smo agresivni u pick and rollu, a kada smo sva trojica agresivni, jako nas je teško pobijediti", komentirao je nakon susreta Darren Collison.

Zadnji put Hornetsi su bili rezultatski u blizini kada su u trećoj dionici smanjili na 77:71, ali nakon toga domaćin kreće u seriju 7:0 za potvrdu pobjede.

Bogdanović je za 28 minuta ubacio 16 poena (6/13 za dva, 1/1 za tri, 1/1 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije. Oladipo je dodao 21 poen i sedam asistencija, Collison 19 poena i devet asistencija, a Myles Turner devet poena i 16 skokova. Zanimljivo, svih devet poena došlo je iz šuta za tricu.

Kod Hornetsa Kemba Walker ubacio je 23 poena uz sedam asistencija, Malik Monk 11 poena, a Bismack Biyombo deset poena uz 12 skokova.

Drama u Minneapolisu i Derrick Rose u glavnoj ulozi. Minnesota je bila u ponoru, Phoenix je igrao odličnu utakmicu, ali predvođen Roseom domaćin se vratio u utakmicu i na kraju upisao pobjedu. U završnici susreta Rose je išao jedan na jedan, izborio se za prostor i šutnuo sa šest metara te 0.9 sekundi prije kraja pogodio za konačnih 116:114.

Sunsima je ovo četvrti poraz u nizu, bili su oslabljeni bez DeAndrea Aytona i Richauna Holmesa pa je priliku dobio Dragan Bender i iskoristio ju je. "Drag je bio fenomenalan, jako sam sretan zbog njega", poručio je nakon susreta TJ Warren.

Bender je bio jedan od ključnih u obrani na Karl-Anthonyju Townsu u drugom poluvremena kada je Towns upisao samo dva poena nakon 28 u prvom dijelu.

"U drugom dijelu napravili smo iskorak, pokušavali smo ga udvajati i spriječiti ga da dobiva loptu u ruke ste tako ostavljali druge da igraju", objasnio je Bender.

Bender je prvi put startao ove sezone te za 29 minuta ubacio 12 poena (4/5 za dva, 0/5 za tri, 4/7 slobodna) uz deset skokova i dvije asistencije. TJ Warren ubacio je 21 poen, a po 18 su dodali Devin Booker (šest skokova, šest asistencija) i Kelly Oubre (osam skokova). Benderovim nastupom bio je zadovoljan i Igor Kokoškov. "Napravio je fenomanelan posao, mislim da su suigrači ponosni."

Kod Wolvesa Derrick Rose na kraju je imao 31 poen, Towns 30 poena i 12 skokova, a Dario Šarić za 20 minuta devet poena (2/3 za dva, 1/2 za tri, 2/3 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

Los Angeles Clippersi u gostima su bili bolji od San Antonio Spursa sa 103:95. Pobjedu su ostvarili na krilima Tobiasa Harrisa koji je bio nadomak triple-double učinka s 27 poena, devet skokova i devet asistencija dok su po 18 poena dodali Montrezl Harrell i Patrick Beverley (12 skokova, pet asistencija).

Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 30 poena uz 14 skokova, a Rudy Gay 19 poena uz osam skokova. Aldridge je upisao dvije blokade i došao do broja od

NBA:
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 120:95
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 95:103
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 116:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!