Tenis

Serena Williams u sjajnom meču izbacila prvu igračicu svijeta

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.01.2019.
Serena Williams u sjajnom meču izbacila prvu igračicu svijeta
Foto: EPA

Okončan je program osmine finala Australian Opena u konkurenciji tenisačica, a u najzanimljivijem meču Serena Williams svladala je Simonu Halep...

U najzvučnijem meču dosadašnjeg dijela Australian Opena Serena Williams igrala je protiv Simone Halep i upisala pobjedu u tri seta. Tijesan dvoboj otišao je na stranu Williams koja je u trećem setu imala više mirnoće i koncentracije te je na kraju dobila set sa 6:4.

Williams ostaje u borbi za 24. Grand Slam titulu i nastavila je s pobjedama protiv Halep koja je prva igračica svijeta, ali u prijašnjih devet mečeva samo jednom bila je bolja od Serene. U prošlom kolu prva nositeljica svladala je Venus Williams, ali vrlo brzo stigla je osveta. U trećem setu Williams je spasila tri break lopte i odmah u sljedećem gemu oduzela servis Halep i otišla do pobjede.

"Stvarno intenzivan meč s nekim fantastičnim izmjenama. morala sam igrati svoj najbolji tenis, ona je prva igračica svijeta s razlogom, fantastična je igračica", govorila je Serena nakon susreta.

U četvrtfinalu Williams će igrati protiv Karoline Pliškove koja je vrlo lako svladala Garbine Muguruzu. Pliškova je dominirala susretom i izgubila je samo četiri gema, a meč je bio okončan za svega sat vremena. Muguruza je daleko od prave forme pa ovaj rezultat i nije toliko iznenađenje, možda tek tako uvjerljiva pobjeda.

Pobjedu u tri seta upisala je protiv Anastasije Sevastove. Sevastova je uzela prvi set, ali u drugom i trećem Osaka je bila bolja i slavila. Sredinom trećeg seta Latvijka se uspjela u jednom trenutku vratiti iz zaostatka, ali je odmah u sljedećem gemu pokleknula.

Tri seta za pobjedu trebala je i Elina Svitolina protiv Madison Keys. Svitolina je slavila uz dva vrlo uvjerljivo osvojena seta i jedan uvjerljivo izgubljen. Ukrajinka je tako izborila prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Naomi Osake.

Australian Open, osmina finala:
Serena Williams (SAD, 16) - Simona Halep (Rumunjska, 1) 6:1, 4:6, 6:4
Karolina Pliškova (Češka, 7) - Garbine Muguruza (Španjolska, 18) 6:3, 6:1
Naomi Osaka (Japan, 4) - Anastasija Sevastova (Latvija, 13) 4:6, 6:3, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 6) - Madison Keys (SAD, 17) 6:2, 1:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!