Tenis

Viktor Galović u tri seta do drugog kola Challengera u Rennesu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.01.2019.
Viktor Galović u tri seta do drugog kola Challengera u Rennesu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Viktor Galović prošao je u drugo kolo Challengera u Rennesu. On je u Francuskoj za prvog protivnika imao domaćeg igrača kojeg je svladao u tri seta...

Nešto manje od dva sata trebalo je Viktoru Galoviću za pobjedu u prvom kolu Challengera u Rennesu. Igrao je protiv 215. igrača svijeta, Francuza Maximea Janviera i slavio u tri seta.

Galović je zasluženo propao dalje, bio je bolji protivnik u ovom meču i nije nijednom gubio servis. Samo jednom dopustio je dvije break prilike Janvieru, dogodilo se to na servisu za set u prvom setu, ali vratio se i uzeo set.

Taj prvi set Galović je osvojio sa 6:4 da bi u drugom setu Janvier uzvratio u tie-breaku. Taj set protekao je u dobroj igri obojice na svojim servisima i bez pravih prilika za odvajanje, a Janvier je uzeo tie-break sa 7:5.

Ipak u trećem setu Galović je bio uspješniji i sa 6:3 izborio prolaz u drugo kolo. U drugom kolu igrat će protiv 16. nositelja Salvatorea Carusa, Talijana kojeg je svladao u dva dosadašnja meča, posljednji put u Recanatiju 2017. godine.

Challenger Rennes, prvo kolo:
Viktor Galović (Hrvatska) - Maxime Janvier (Francuska) 6:4, 6:7(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!