Nogomet

Japan sretno slavio protiv Saudijske Arabije, Australija tek nakon penala prošla Uzbekistan

Jan Šneler • ponedjeljak, 21.01.2019.
Japan sretno slavio protiv Saudijske Arabije, Australija tek nakon penala prošla Uzbekistan
Foto: EPA

Danas su odigrane još tri utakmice Azijskog kupa koji se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Čak dvije utakmice bile su riješene tek nakon produžetaka, odnosno jedanaesteraca, što govori o izjednačenosti natjecanja...

Nastavljaju se uzbuđenja u Azijskom kupu. Danas su postala poznata još tri sudionika četvrtfinala ovog natjecanja. Domaćin završnice, Ujedinjeni Arapski Emirati, nakon produžetaka slavio je protiv Kirgistana, dok su favorizirani Japan i Australija također osigurali četvrtfinale.

Prilično slabu partiju odigrao je Japan protiv Saudijske Arabije, ali je rani pogodak Tomiyasua donio mirnoću japanskoj momčadi. Saudijci su se trudili, napadali u drugom dijelu, ali do izjednačujućeg pogotka nisu stigli i Japan je prilično sretno prošao u četvrtfinale.

Slično Saudijskoj Arabiji dominirala je Australija protiv Uzbekistana. Australci su bili bolji tijekom cijelog dvoboja, imali više prilika, ali Uzbekistan je zatvorio prilaze vratima. U produžecima također nije bilo pogodaka te se otišlo u izvođenje kaznenih udaraca. U tome je uspješnija bila Australija koja je precizno izvela četiri jedanaesterca, dok je Uzbekistan promašio dva pokušaja.

Odličan susret mogli smo gledati između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kirgistana. U vodstvo su došli Emirati u 14. minuti preko . Kirgistan dolazi do izjednačenja desetak minuta kasnije preko Murzaeva. U nastavku susreta, Ali Ahmed Mabkhout je donio ponovno vodstvo "domaćima". Sve je izgledao odlično za Emirate, ali je onda u sudačkoj nadoknadi Rustamov odveo susret u produžetke.

U produžecima su Emirati, na oduševljenje domaćih navijača uspjeli doći do pobjedničkog pogotka i nakon velike bitke osigurati prolaz. Strijelac je bio Khalil u 102. minuti iz kaznenog udarca.

Azijski kup, osmina finala:
Japan - Saudijska Arabija 1:0
Australija - Uzbekistan 4:2* (0:0)
UAE - Kirgistan 3:2**
*nakon jedanaesteraca
**Nakon produžetaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!