Tenis

Karolina Pliškova iznenadila Serenu Williams uz četiri spašene meč lopte

Branimir Korać • srijeda, 23.01.2019.
Karolina Pliškova iznenadila Serenu Williams uz četiri spašene meč lopte
Foto: EPA

Serena Williams završila je s nastupom na Australian Openu porazom u četvrtfinalu protiv Karoline Pliškove. Čehinji se u polufinalu pridružila Naomi Osaka...

Sjajan meč odigrale su Karolina Pliškova i Serena Williams u četvrtfinalu Australian Opena. Pliškova je bila u vrlo teškoj situaciji, ali uspjela se izvući i preokretom doći do pobjede.

U trećem setu Williams je imala 5:1 i ukupno četiri meč lopte, ali Pliškova je okrenula meč, iskoristila je Serenine probleme s kretanjem zbog problema s ozljedom gležnja koju je zaradila pri doskoku kod servisa.

Williams je izgubila prvi set sa 6:4, ali je u drugom zaigrala bolje i vratila se u meč. "Mislim da je u drugom setu značajno podigla igru i tražila je poene. Ja sam postala malo previše pasivna, ali ovdje sam kao pobjednica i zato sam ipak zadovoljna. U trećem setu kod 5:1 već sam mislima bila u svlačionici, nisam imala previše šansi, ali kada su se pojavile, iskoristila sam ih", govorila je Pliškova.

Pliškova će u polufinalu igrati protiv Naomi Osake, Japanke koja je bila bolja od Eline Svitoline s glatkih 6:4, 6:1 za samo sat i 12 minuta igre.

Osaka je još jednom pokazala potpunu iskrenost kojom oduševljava sve na Touru kada je nakon meča protiv Svitoline na simpatičan način prekinula intervju na terenu.

"Znam da će biti jako teško bez obzira protiv koga moram igrati, ali, iskreno, sada samo pokušavam otići u svlačionici jer je ovdje stvarno prevruće."

Australian Open, četvrtfinale:
Naomi Osaka (Japan, 4) - Elina Svitolina (Ukrajina, 6) 6:4, 6:1
Karolina Pliškova (Češka, 7) - Serena Williams (SAD, 16) 6:4, 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 23.01.2019. u 17:49
    Ovo zbilja treba znati izgubiti,sta je Serena radila u kako je to uspjela vjerojatno ni ona sama ne zna.
    Šojka Rugalica